sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Vöyrin retki



Nemin hyppärin lisäksi kipitin Vöyrillä Merrin kanssa perjantaina hyppyradan ja lauantaina kaksi agilityrataa. Perjantain tuomarina siis Eija B. ja lauantaina Salme M.

Perjantain rata ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut, sillä aikomani valssit tahi persjätöt jäivät muutamilta hypyiltä pois. Sillä en kerennyt tekemään niitä lennosta vaan päädyin leikkauksiin. Jotka toimivat! Pujottelu oli ehkä hivenen hidas, muuten oli sujuvaa menoa ja virheittä maaliin. Ainut vain, että ihanneaika ylittyi about 8 sekunnilla. Medi kolmosiin osallistui perjantaina vain kolme koirakkoa, joten tulimme toiseksi. Aikavertailuna kerrottakoon, että voittaneen (espves) aika oli about -2, samoin minit voittaneet sheltin tulos oli pari sekuntia alle ia:n.


Retkelle olin lähtenyt yhdessä Tuijan & Karkin sekä Matin, Lulun & Biancan (jotka matkustivat omana autokuntanaan ja kisasivat Vöyrillä vielä tänään - heillä lienee parempi turnauskunto kuin allekirjoittaneella ).
Yövyimme Norrvallassa, majoitus oli edullinen (25€/hlö/yö) siihen nähden, että siihen kuului aamupalakin. Varsinaiseen hotelliin emme päässeet (vain yksi koirallinen huone, joka oli jo varattu), vaan yövyimme jossain kouluasuntolassa (?). Ehkä joskus 1970-luvulla rakennettu ei niin kaunis talo kivojen puutalojen keskellä. Yhdessä huoneessa oli pari sänkyä, pöytä ja kaappi eli vessat ja suihkut olivat käytävällä ja yhteiskäytössä. Mutta ainakin noin kun väkeä ei ollut paljon (en tiedä oliko siellä muita kuin me) niin paikka oli ihan käypä.
Kisapaikalla leiriydyimme yksissä tuumin, oli kiva kun koirat sai auringolta suojaan Tuijan matkassa olleeseen telttaan.

Kiitoksia Tuijalle kuvausavusta ja sekä Tuijalle & Matille mukavasta reissuseurasta ja Onnea loistavista tuloksistanne!

Lauantaina ensimmäinen rata oli melkoista juoksemista. Tai kyllähän ne molemmat olivat, mutta eka rata oli vielä kaikenlisäksi pitkäkin. Eka rata alkoi näin (oma epämääräinen muistikuva radasta):


Esteellä nro 4 tuli paljon virheitä (muille, ei meille ). Jätin koiran lähtöön ja läksin liikkeelle (ts käskytin) kun olin lähellä putken loppua (muistaakseni). Pujotteluun syöttö onnistui ja homma rullasikin hyvin. Kunnes koira meni väärästä päästä tuonne seiskaputkeen. Mun haltuunotto ei ollut tarpeeksi napakka, ois varmasti tarvinnut vielä (enemmän) vartaloapuakin. Tän jälkeen kun matka jatkui niin eräät vänkyrähypyt eivät meinanneet toimia niin otin ne uusiksi jolloin koira toimi ihan hyvin. Loppu meni ihan sujuvasti. Olin ihan naatti kun päästiin maaliin ja lösähdinkin nurmelle kuin maastohiihtäjät konsanaan.

Lauantain toinen rata puolestaan alkoi näin (oma epämääräinen muistikuva radasta):



Ihan tappo alku siis. Lähdin nro kakkosen kohdalta liikkeelle. Putkien jälkeen tartti tiukat haltuunotot jottei koira mennyt muille lähellä oleville esteille. Varsinkin tuo hyppy oli liki putkea, samoin pujottelu. Alku kummallisuudestaan huolimatta meni ihan hyvin, mitä nyt kunto oli koetuksella Virheitten keräily alkoi radan puolivälin jälkeen, kun aalle suunnittelemani takaaleikkaus ei onnistunutkaan, ts koira meni kyllä a:lle, mutta katsoikin kulkuani ja kääntyi esteeltä pois kun luuli ettei sinne kuulukaan mennä. A:lta siis kielto. Ja käskytys takas esteelle (koira ehti käydä a:n alla). Tuon jälkeen oli jäljellä vielä 3-4 hyppyä, joista yhdeltä saatiin vielä kielto kun siinä kohtaa ei ollutkaan tarpeeksi vauhtia jotta leikkus olisi ollut sujuva, joten koira ajautui esteen ohitse.. mutta ihme ja kumma ei hypännyt sitä väärin. Näistä loppukommervenkeistä johtuen ihanneaika ylittyi viitisen sekuntia.


Lauantain kisojen jälkeen läksimme siis pois Vöyriltä. Vaikka agiliitelyä olisi voinut jatkaa vielä sunnuntaina. Mutta sen verta rikki jalat (vasempaan kantapäähän onnistuin hankkimaan rakon ja oikea nilkka & jalkaterä oli tuttuun tapaan hajalla -kaasupolkimen painaminenkin sattui kotiin ajellessa) taas olivat, että ihan hyvä että järki oli voittanut tällä kertaa enkä ollut ilmoittautunut kaikki mahdollisiin startteihin.

Nurmikkoalusta tuntui kuitenkin yllättävänkin hyvältä kisata, ts ei ollut ollenkaan niin huono kuin olin etukäteen pelännyt. Onneksi tällä kertaa ei satanut, joten nurmi ei ollut liukas. Vöyrillä oli leppoisa meininki ja hyvin järjestetyt kisat. Niin ja Buffetti oli hyvä 

Ei kommentteja: