tiistai 24. kesäkuuta 2008

Juhannus vohvelit :)



Sain äidiltäni synttärilahjaksi vohveliraudan (maaliskuussa), mutta ko kapistus lojui kesäkuulle asti testaamattomana kaapissa (hyi minnuu laiskaa ihmistä). Ennen jussia guugletin reseptin verkosta ja hommasin tarvittavat ainekset.
Sunnuntaina Rokuan agiliitojen jälkeen oli aika valmistaa Juhannus/Agi-Vohveleita

Taikinaan tuli maitoa, vehnäjauhoja, sokeria, suolaa, leivinjauhetta ja sulatettua voita. Suussa sulaviksi herkuiksi ne kuitenkin teki päällyssose, jossa oli vatkattua kermaa, pakkasesta otettuja mansikoita (toisella kerralla lisättynä myös vaniljajädeä ko seokseen). Nuo siis soseutettuna ja hetken pakastimessa olleena. A vot!


Merri valvoo vohveleiden valmistumisprosessia. Nemin tietäessä ettei sen tarvitse kytätä, kyllä sillekin sitten aikanaan tarjoillaan...


Kun mitään ei tunnu tapahtuvan eikä vohveleita koirille tipu niin Merri siivoaa nurkkia, aina jostain jotain syötäväksi kelpaavaa löytyy. Nemi ei jaksa ottaa osaa tähänkään puuhaan.


Vihdoinkin Vohvelit ovat valmiit!


Koirat saivat myös "päällyssose" purkkien nuolemisen lisäksi hieman vohvelia - mutta yllättäin niistä en kerennyt kuvia ottamaan - katosivat aika äkkiä "parempiin suihin"

Hauskaa kesää kaikille! Blogi on heinäkuun loppuun asti kesälomalla. Eli allekirjoittanut koirineen Ruottissa ja eteläisemmässä Suomessa reissaamassa (telttailemassa).


Ei kommentteja: