torstai 12. kesäkuuta 2008

Merrin aktivointi-ilta. osa 2


Voi lämpimät kesäiset järvet 

Merri on ihana, kun se nykyään tykkää tokoilla ja tehdä mun kanssa. Se on jotenkin ihan eri oloinen kuin silloin joskus nuoruudessaan kun sain tehdä ihan tajuttomasti töitä että sitä kiinnosti edes kotva tehdä mun kanssa jotain yhdessä. (ei tässä ny enempää niitä karseita reenimuisteloita)

Hyppy.
Muistettavaa: anna koiralle pieni hetki hypyn jälkeen ennen kuin sanot istu -käskyn. Ensin sanoin liian hätäsena jolloin se vahva toiminto (seisominen) jäi päälle. Kun odotin pikkasen niin istumiskäsky meni aivoihin asti ja koira toimi.

Hyppynouto.
Noutona ei täydellinen, mutta hyppäsi esteen yli, haki kapulan ja tuli hypyn kautta takaisin kapulan kanssa.

Nouto.
Lähti innolla kapulalle, mutta kapulan noston jälkeen rupesin nuuskuttamaan. Ikävä juttu. Vaihtelevuutta noutoharjoituksiin. Tein erilaisia harjoituksia, välillä leikkien ja välillä pieniä hakuharkkoja.

Metallinouto.
Heitin lyhyen matkan päähän ja en edes odottanut että pitäisi kapulaa kauaa suussaan eli palkkasin heti kun toi kapulan. Toimi hyvin. Ei sylkenyt kapulaa suustaan tai jättänyt hakematta.

Seuraaminen.
Otettiin pari pätkää niin, että Emma sanoi millon palkkaan. Ensin pari lyhyttä suoraa pätkää ja sitten hieman pidempi missä oli muutama käännös. Piti hyvin kontaktia ja käännökset oli jämympiä kuin aiemmin eli ei mitään kaarteita. Merrin seuraaminen on kuulemma parantunut selvästi (harjoittelusta on siis ollut hyötyä) Palkkaamisessa pitää opetella eteenpäin palkkausta, kun Merri muutenkin helposti jättäytyy taakse niin sitä nyt ei sitten ainakaan pitäisi vahvistaa.

Liikkeestä seisominen.
Jäi heti käskystä seisomaan ja pysyi paikallaan kun kävin takana. Mutta kun tulen vierelle niin istahtaa. Eli muistettavaa: palkkaus seisomisesta eikä liikkeen vientiä loppuun asti, pitkään pitkään aikaan! Ei anneta sille mahdollisuutta ennakoida. Tämä nyt pätee oikeastaan kaikkiin liikkeisiin Merrin kanssa.
Tästä oon kyllä niin iloinen kun tää nyt toimii Mersuliinin kanssa

Paikallaolo.
Otettiin sekä reenin alussa että lopussa. Molemmilla kerroilla lähdin heti piiloilemaan ja kävin makuun aikana kerran palkkaamassa. Toisella kerralla katsoin kellosta aikaa eli olin ensin piilossa minuutin ja sitten tulin välipalkkaamaan. Ei muita ongelmia kuin se, että Merri menee vähän vinoon maate. Eli pitää avustaa sitä maahanmenossa (tokalla kerralla avustin ja asento oli heti suorempi).
Tää on niin superia kun se kestää tuon mun piiloilun!!!




Ei kommentteja: