keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

YleXin hengessä


Tässä päivänä eräänä, tai aamuna, kuuntelin töihin ajellessa radiota (niin kuin tapana on). Ja siellä kyseltiin kuulijoilta kuinka paljon niillä on kenkiä. Joku "voitti" jolla oli 170 paria! Voi hyvänen aika.. Siinä olisikin etsiminen että mulle löytyisi edes kymmenesosa tuosta määrästä.
McLareneitten ollessa varikolla kaivoin kaapista vanhat lenkkarini ja käytin ne jalassa koiria yhden (vai kahden) lenkin verran pihalla. Ihan tajutonta, miten olen voinut joskus kävellä niillä? Saati juosta. Jalka kipeytyi lähes välittömästi.. joten oli pakko todeta, että miksi ihmeessä olen edes säästänyt ne.. ja heittää ne roskikseen. Radikaalia, totta tosiaan.

Eilen mietin, että miten käy Nemin agiharkkojen, onko mulla mitään tossuja jotka voisin laittaa jalkaan?

Viime viikolla ostin kyllä uudet kengät, löytyivät yllättävänkin helposti (enhän ollutkaan kuin edellisellä viikolla kiertänyt pari-kolme kenkäkauppaa keskustassa ja kenkien löytämispäivänä pengoin muutamat marketit lävitse, nämä löytyivät lopulta Anttilasta). Kyseessä kuitenkin sandaalit, jotka eivät sovellu juoksemiseen. Ja nilkan menemisen vaara on turhan suuri, koska mitä todennäköisemmin jossain välissä kuitenkin astuisin huonosti.. ja tukeahan sandaali ei jalalle anna.

Kävelykengät pitäisi jostain vielä löytää, mutta missään noista kaupoista missä kävin ei ollut mitään sellaisia mitä voisin edes kuvitella käyttäväni. Mitkään avokkaat / avomallit eivät pysy mun jalassa. Jos jossain oli jotain kivan näköistä mallia, niin ihan varmasti ei sitten kokoja löytynyt. Tai jossain oli houkuttelevasti jopa 36:ksi merkatut kengät jotka paljastuivat nekin ihan liian isoiksi pienempään jalkaani. Siirretään siis kenkien etsimisongelmaa jonnekin tulevaisuuteen... ja/tai toivotaan, että ne joskus jostain tupsahtaa esiin.

Mutta takaisin asiaan. Niistä harkkakengistä. Vaihtoehtoina oli talvikengät, sandaalit tai "maastolenkkarit". Maasturit lopulta laitoin, niissä vain on se huono puoli, että vasemman jalan kengässä on pohjassa reikä. Eli jos on kosteaa niin sukat kastuu. Plus kengännauhat aukeavat todella helposti, ihan sama kuinka monta solmua on laittanut - niin kävi nytkin, kesken agiradalla juoksemisen huomasin että Kas pitkät nauhat ovat auki! Mutta pääsinpä liitämään, se lienee tärkeintä
Aamulla vielä käytin maastureita kun käytin koirat lenkillä, mutta on ne vain jotenkin epämiellyttävän tuntuiset kenkäset - ihmekös tuo kun makaavatkin enimmäkseen vain kaapissa vailla virkaa.

Aamupäivästä hain McLarenit entistä ehompina pois varikolta, joten jatkossa pääsen taas spurttailemaan oikeilla Super-tossuillani



Ei kommentteja: