torstai 9. lokakuuta 2014

Paskakeissi

Ma-iltana päätin suunnata iltalenkkini Korkeamaanojan -suunnalle. Tarkoitus oli kiertää Mansikkamaan -lenkistä se versio missä mennään mäen kautta. Tiesin, että siinä jonkinmoinen pätkä ilman katuvaloja, joten otin otsalampun mukaan. Kun oltiin jonkin matkaa menty sitä soratietä, niin huomasin sivusilmällä, että Nemi kellahti kaula/rintamusedellä maahan ja alkoi hinkkaamaan itseään. Käskin / kiskoin sen pois siitä heti kun ehdin, mutta myöhästähän se oli. Kohdistin lamppuni valon koiraan ja näin, että rintakarvat olivat sotkussa, sotkussa jossa oli myös puun lehtiä. En nähnyt kunnolla mitä se mönjä oli, mutta pahalta se haisi. 

Loppui muuten lenkki siihen. Ts palattiin kotiin. Koira lyhyessä remmissä mun vieressä. Eikä se sanonut sanaakaan vastaantuleville koirille (kun mua pikkusen otti päähän enkä antanu sille mahdollisuuttakaan soitella suutansa). 

Kunnon valossa sitten näin, että paskaahan se oli. Lierupaskaa. Kävelytin koiran kylppäriin ja pesin sen ällöttävälle haisevan sotkun pois, vedellä ja shamppoolla. Hajusta päätellen epäilen, että saattoi olla jopa ihmiskakkaa, mutta sitä nyt en saa koskaan tietää - eikä sillä ole oikeastaan väliäkään. 

Pesun jälkeen sitten föönäsin ja harjasin koiraa tunnin tai pari. Ei tarvinnut säästellä karvoja, kun ei olla näyttelyihin nyt enää tämän vuoden puolella menossa. Ihan siisti siitä tuli.
Tiistai-iltana leikeltiin sitten vielä tassukarvoja lyhyemmiksi niin ei koiruus kanna ihan kaikkea pihlajaa pienempää lenkeiltä kotiin. 

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Tiedän niin tuon tunteen!

Mortti ja Leyakin ilahduttavat vastaavalla toiminnalla meitä toisinaan. Viimeksi Mortti kun olin serkkuni kanssa lenkillä Virpiniemen takavitikossa heinäkuussa. Onneksi serkku on huumorintajuinen ihminen = hänen oma koiransakin harrastaa moista. Liitin erääseen postaukseen kuvankin kyseiseltä lenkiltä (Mortin design-vaatetuksesta joka sillä oli matkalla metsästä kotiin) http://2.bp.blogspot.com/-qOV4smmUOj4/U9Iwy0Kcf4I/AAAAAAAADhg/bgdg07t23tQ/s1600/2014-07-15+Morttileik.jpg

Kaisa kirjoitti...

Hauska kuva, onneksi hajunäyte ei tule mukana :D

Mulla ei riittänyt huumorintaju kuvien ottamiseen. Lierupaskaa koirani rinnuksilla kuitenkin oli... voinet kuvitella miltä näytti (ja haisi).

Anonyymi kirjoitti...

Miten ne onkin aina nuo pitkäkarvaiset koirat, jotka innostuvat kierimään kaikessa?! :) Nimimerkki Mulla on ollut pitkäkarvainen collie...

-Susanna