tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ikuisuusopiskelija

Joskus mun haave oli päästä opiskelemaan yliopistoon. Kirjoitusten jälkeisinä keväinä kävin useissa pääsykokeissa. Halusin historian opiskelijaksi. Kävin niin historian, oppi- ja aatehistorian kuin ... jonkun muunkin pääsykokeissa. Kauppaopistossa kun suuntauduin atk-puolelle (en muista mikä sen virallinen nimitys oli) niin keksinkin, että voisin hankkiakin ammattini siltä puolen ja humanistiset haaveet vähitellen jäivät. Noida kauppis vuosina hain myös muutamaan ammattikorkeakouluun opiskelemaan kirjastoalaa. Muutamien yksittäisten atk-vuosien/kurssien jälkeen hain vielä kertaalleen lukemaan tietojenkäsittelytieteitä yliopistoon - ja pääsin sisään. Opiskelin tol'lla pari vuotta, mutta kun muutamat peruskurssit eivät monennenkaan yrityksen jälkeen menneet läpi ja yhä enenevät koirareenit yms alkoivat vaikuttamaan kiinnostavammalta tavalta käyttää vapaa-aikaa niin lopulta lakkasin tuntemasta syyllisyyttä siitä, että en saanut opiskeltua ja jätin opinnot sikseen. Uskollisesti silti joka vuosi ilmoittauduin yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi, säilyttäen opiskelijaedut ja välillä haihatellen siitä, että ihan oikeasti opiskelisinkin jotain. 

Tänä keväänä / talvena minut sitten havahdutti maili, jossa kerrottiin, että ennen sitä ja tätä vuotta aloittaneiden -kesken jääneiden- kurssit vanhenevat tiettyyn päivään mennessä. Joskus vuonna 2015. Eli siis melko pian. Jaa? Pitäisikö sitä tehdä jotain. Olisihan se nohevaa jos edes sen kandidaatintutkinnon saisi tehtyä. Olen sittemmin vaihtanut maileja erään tol'in tyypin kanssa ja myös erään informaatiotutkimuksen henkilön kanssa. Aivan niin, joskus sillon vuosituhannen alussa opiskelin avoimessa yliopistossa, ensin tietojenkäsittelytieteitä (ennen kuin pääsin lipastolle sisään) ja sitten informaatiotutkimusta (=kirjastojuttuja suomeksi sanottuna). Tuota kirjastotiedettä kun ei voi kuka tahansa lukea eli sinne pitää anoa sivuaineoikeutta tai sitten olla varsinainen pääaineopiskelija päästäkseen opiskelemaan heidän kursseilleen. Vaihtaessani näitä maileja tulin kysyneeksi, että mitä minun pitäisi tehdä jotta saisin sivuaineoikeuten kirjastopuolelle - ja kappas, minun ei tarvinnut tehdä mitään. Sivuaineoikeudet armollisesti ojennettiin minulle, kun kerta olen jokusen kurssien heidän puolelleen jo suorittanut. 

Hetki sitten kävin sitten keskustelemassa näistä informaatiotutkimuksen opinnoista tämän inf.tyypin kanssa. Että mitä kursseja minun pitäisi suorittaa, mitkä jo tekemäni kurssit korvaavat minkä, missä järjestyksessä kurssit voin tehdä, mitkä kirjatentit pitää suorittaa, milloin ne kurssit pidetään mitä minun kuuluisi suorittaa jne. Huhhuh, vaikuttaa ihan siltä, että joudun opiskelemaan ens talvena ?!?

Ei kommentteja: