maanantai 2. tammikuuta 2012

N1 agi ja toko


 Nemi sai aamun reeneissä nautiskella sekä agin että tokon hurmasta. 

Ensin tein sen kanssa pari ruutua. Siis sen ruutuhan toimii niin, että ruudussa on palkka odottamassa ja se juoksee sille. Juoksihan se. Riemusta kiljuen, tai siitä, että haluaisi päästä vieläkin nopeemmin palkalle 

Seuraavaksi tehtiin pari vauhti puomia ja leikittiin vinkulelulla - Nemi rallasi ympäri hallia onnessaan. 

Sitten vähän sivulle tulo harjoituksia. Meillä on nähkäästä ongelma. Koira ei selvästikään tiedä tarkalleen käskyn merkitystä. Olin luullut että se on siinä loistava. Mutta se onkin oppinut sen vain jollain mun eleillä/asennolla. Tätä samaan simputusleikkiä oon tehnyt kovasti ykskoiralenkillä ulkoilun päätteeksi tuossa etupihallamme. jospa se siitä vielä iloks muuttuisi. Lisäksi siinä on sellainen juttu mikä ehkä pitäisi osata jotenkin kytkeä pois, että koira hamuilee suullaan mun käsiä tullessaan sivulle. Ts tietty käsistä sitä palkkaa. 

Sitten tehtiin puolikkaita keppejä. Eri kulmilla. Leijeröinneillä ja parin esteen kautta. Ne kaikki menivät melkoisen hyvin.

Lopuksi vielä hieman tokoa eli:

- liikkeestä maahanmeno. joka meni mun mielestä paremmin kuin joskus aiemmin eli N ei empinyt hirveesti maahanmenoa. Eihän se vieläkään supersäpäkkä ole, mutta parannusta on kyllä tapahtunut. Takana käymisessä ei ongelmaa, koira ei vaihda asentoa kun käyn sen takana.

- luoksetulo. Tein pari kertaa kun ekalla kerralla sivulle tulo oli epävarma, jäi aluksi seisomaan hieman mun taakse. Toinen kerta oli ihan parasta aa luokkaa

- liikkeestä seisominen. Hankala sanoa tietty prikulleen kun ei näe taakse enkä varmistellut, mutta mustatuntuu että tää meni aika pätevästi. Paremmin jopa kuin maihinmeno, mikä ei sinällään ole yllätys kun maihinmeno ei tosiaan ole niin nopsa, vaikka sitä on työstettykin aika paljon... mutta siltikin se monesti on aika harkitsevainen. ja kesti siis  tässäkin takana käymisen. vapautin molemmat jäävät ilman perusasentoja.

-kaukot. lähietäisyydeltä yksittäisiä tai kaksittaisia vaihtoja. hyvä muttei loistava. tekemistä on vielä. 

Ei kommentteja: