tiistai 3. tammikuuta 2012

Kliseet


 "koiramme ovat rakkaita perheenjäseniä eivätkä kisakoneita/harrastusvälineitä/xxx"

" ennen kaikkea toivon koirien pysyvän terveenä ja olevan onnellisia ja reippaita"







Arvakkaapa mitä? Mua on jo pidempään risonut, että jos sanoo/kirjoittaa treenaavansa / kisaavansa koiriensa kanssa, tai jos vaikka esittelee itsensä ja koiransa lyhyesti ja ytimekkäästi tyylin " Nemi kisaa agilityssä maxi2:ssa ja tokossa alokasluokassa ja Merri on agista eläkkeellä ja tokossa harjoittelee ylempien luokkien liikkeitä" niin vastaan tulee ryöppy siitä kuinka heidän/niiden/näiden/noiden  eivät ole pelivälineitä vaan rakkaita perheenjäseniä. Aivan aivan. Minun (meidän) koirathan eivät niitä ole. Ihme lässytystä ja korostusta siitä, että he sentäs ajattelevat koiriensa olevan tärkeitä sessukoita ilman mitään treenaamista. Tai jos vaikka treenataankin niin ainakaan ei arvoteta sitä niin että oltaisiin tuollaisia jokka vaan pitää koiriaan pelivälineinä. Pois se heistä. Onneksi heidän koirat ovat ihania perheenjäseniä olematta kisatykkejä, välineitä ja esineitä. 

En tiedä ketään kelle koirat olisivat pelkkiä pelivälineitä. Vaikka varmaan sellaisiakin kaikenkirjavasta maailmasta löytyy. 

Minusta on silti naurettavaa, että se höpinä niistä "rakkaista perheenjäsenistä" pitää aina aloittaa ja vouhottaa sädekehä päänpäällä aiheesta. 

Sanottakoon nyt sitten tähän väliin, että harva ihminen on tärkeämpi ja rakkaampi kuin Merri ja Nemi. En silti koe, että minun pitäisi tohottaa asiasta suuntaan tai toiseen. Tiedänhän jo pelkästään sen, että jos sanoisin joillekin tuntemilleni ihmisille, että välitän koiristani enemmän kuin heistä niin tuskin he hyvää tykkäisivät ja oikeasti ymmärtäisivät asiaa. Ja vaikka puhun paljon treeneistä ja kisoista enkä niin paljon painota verkkoelämässä  tavallisen arjen elämisen kertomiseen niin tietysti koirat ovat enimmän osaa elämästään muuta(kin) kuin kisa- ja treenivälineitä. 



 

Vuoden vaihtuessa on kiva kertoa tavoitteista tulevalle vuodelle. Ja luea niitä toisten blogeista. Ja mikäpä minä olen sanomaan mitä kukanenkin niissä - tai keskustelupalstoilla kirjoittaa. Mutta niistäkin on tullut huomattua, nyt ja aiemmin, että monet kertovat tavoitteeksi että "koirat pysyisivät terveinä ja reippaina". Daa! Minusta tämä on aika selviö jota ei tarvitse erikseen mainita. Tottakait toivon että koirani pysyisivät mahdollisimman pitkään terveinä, reippaina ja hyvinvoivina koirina ilman että minun tarvitsee sitä joka väänteessä ja käänteessä kertoa. 



Joskus toisen yön pimeinä tunteina saatan palata muihin koiraelämän omituisuuksiin/kliseisiin tai muihin minua äryttäviin/mietityttäviin aiheisiin 

Ei kommentteja: