perjantai 6. tammikuuta 2012

N5 agi, epikset


 Hyvän mielen agiepikset. Ensin vauhtia ja rallatusta mölliradalla ja sitten kontaktireeniä kilpailevien radalla. Tuomarina epiksissä toimi Sari Parviainen

Molemmilta radoilta hyl. Ensimmäisellä radalla ohjasin mitä ilmeisimmin huonosti yhen hypyn erään suoran putken jälkeen (oottelin hypyn takana) joten lähetin koiran uudestaan putkeen ja tein ohjauksen kaiketi paremmin kun sitten N hyppäs sen hypynkin. 

Toisella radalla puomin kontakti oli hyvä, pystyin juoksemaan esteelle selkeesti. Se oli siis putki. Joten ehin vekkaamaan seuraavana olleelle hypylle. Tuo kohta meni niin kuin toivoin rt:ssa. Aalta koira tuli läpi, joten otin sen uusiksi - en kironnu koiraa niin railakkaasti kuin reeneissä , ehkä en ollenkaan, mutta onnekseni sen kuuliaisuus palasi ja se teki toisinnolla ihan hyvän kontaktin. Ts pysyi kunnes päästin sen luvalla liikkeelle. Putken jälkeen oli kepit ja sen ohjaus meni pieleen - josko mä nyt muistaisin harjoitella tuollaisia juttuja? Olin varmaan koiran tiellä tai muuten vaan en joko sanonut sille ajoissa pujo käskyä ja tai antanut sille tilaa hakeutua esteelle. 

Tokavikana oli keinu. Koira ei karannu esteeltä muttei tehnyt kakskakkosiakaan joten kävin oikomassa sen varpaiden sijaintia, siirryin eteenpäin ja vapautin koiran vasta sitten esteeltä. 

Muutoin kisafiilis oli aika väsynyt ts ootosajoilla tuntui että oisin voinut muullakin tavoin viettää loppiaisen. Kisoissa meni aika kauan, kisaajia kun oli paljon. Ja toisaalta olin tosi ajoissa paikalla, kun halusin ettei ole kiireen tuntua ja ehdin lenkittää rauhassa koiran ennen kuin härdelli alkoi.  Radoilla oli kyllä kivaa, joten kyl epiksiin meno kannatti!

Ei kommentteja: