maanantai 14. huhtikuuta 2008

Rlk-tapaaminen: toko.


Oulu 12.04.08

Pidimme tämän vuoden ensimmäisen ruotsinlapinkoirien kokoontumisajon Oulussa, yhdellä Linnanmaan parkkipaikoista. Tapaamisen aiheena oli toko ja kouluttajana Heidi-Maria Puolakka.

Valitettavasti muutamalle koirakolle tuli viime hetken muutoksia suunnitelmiin, joten he eivät päässeetkään tulemaan pelipaikalle. Matkassa olivat allekirjoittanut sekä Leila (kennel Care Bears) ja Meri (kennel Lahukan) koirineen.

Heidi kertoili yleisiä vinkkejä tokoiluun ja tokokokeisiin sekä neuvoi jokaista koirakkoa erikseen muutamissa kunkin valitsemissa aiheissa. Ainakin itse koin saavani hyviä vinkkejä jatkoon.

Nemin kanssa harjoittelin paikallaoloa (ei ongelmaa), seuraamista (lyhyitä onnistumisia, hyviä vinkkejä lelupalkkaukseen (repiminen)) ja kontaktin pitoon (koira ottaa kontaktia ohjaajaan eikä toisinpäin..).

Merristä opin uutta, eli se ei mielellään mennyt maahan jäiseen, osin sulaneeseen, märkään asfalttiin.. Eli paikallaolo oli surkea.. Sain silti vinkkejä piilopaikallaolon opettamiseen. Merrin kanssa varsinaisesti katsottiin avon luoksetuloa, joka sille kannattaa opettaa pallon avulla. Eli ei käskysanaa vaan käsimerkki. Reagoi jo nyt tosi hyvin pallon heittoon ja käden liikkeeseen. Lopuksi vielä sain kommentteja noutoon, eli harjoittelun alle kapulan pitoa niin että minä voin koskettaa toisella kädellä kapulaa ilman että koira tiputtaa sitä. Tästä tehtiin jo hyviä harjoitteita. Lisäksi malttia eli harjoitusta sille, että koira ei rynni kapulalle ilman lupaa.


Ei kommentteja: