tiistai 8. huhtikuuta 2008

Jurpsis


Just kun kerkesi hetken hengähtää, niin eiköhän pihalla ole taas liukas. Ja taas pitää jännittää liikkumista -> jalka kipeytyy herkemmin. Lisäksi olen havainnut viime aikoina, että taas askelluksessa on linttaan astumisen vaara. Siis oikea jalka kääntyy ulos päin helposti - paino siis on askelluksessa ulkosyrjässä (vai miten tämän nyt selittäisi). Herkästi, ei tarvi olla paljoakaan lunta tms kengänpohjassa (miten sinne tarttuukin sitä, Pelleistä siis puhe) ja heti on väärän askelluksen vaara suuri. Ja kaikki tämä -tietysti, blaach- edesauttaa jalan kipeytymistä.

Koitin käydä koirien kanssa Virpiniemessä metsälenkillä Nemin harkkojen päätteeksi, mutta polut olivat liukkaat (lue ed kappale) ja kävely niissä hankalaa ja jos taas pomppii hangella tai mättähältä toiselle niin nilkka vääntyilee ja lumpsahtelee alvariinsa --> paljon kipua, ja jatkossa vielä hankalampaa.

Lisäksi vielä kompastuin hallissa olevaan mattoon (ulvahdin jopa ääneen), siis ns saumakohtaan ja niksautin / muljautin nilkkani. Jalkaan / nilkkaan siis sattuu tällä hetkellä koko ajan. Ja nyt eletään vasta tiistaissa. Torstaina on Nemin agi, lauantaina Nemin ja Merrin toko, Merrillä 2 agikisastarttia ja sunnuntaina olen 1-luokissa toimitsijana (onneksi vastaanotossa jossa toiv. on tooli - tai pitää se itse sinne raahata jotta voin rampana istua jossain) ja vielä iltapäivällä kipitän pari agikisarataa Mersun kanssa.

Oikeasti niiden uusien kenkien jälkeen jalan kipeytyminen ei ole muuttunut yhtään paremmaksi (eli siitä oli vain taloudellinen hyöty kun sain kahdet kengät maksutta). Enkä tiedä pitäisikö kiilauspohjallista muokata - mutta toisaalta pelkään kipeytyisikö lonkka taas, jos rupea muokkauttamaan tuota korotussuhdetta uudestaan? Toisaalta myös mietityttää, että eikö oikeasti ole mitään konstia millä jalka ei kipeytyisi käytössä?


Ei kommentteja: