lauantai 5. huhtikuuta 2008

Okk:n epiksissä



Pienenä lauantain aktivointina kävin koirien kanssa Okk:n epiksissä. Veikeä havainto etten tuntenut kuin murto-osan hallilla olijoista - uutta verta on siis kovasti tulossa kisameininkeihin mukaan, hyvä hyvä :) Epikset tuomaroi Juha Lehtikangas.

Nemin kanssa rallattelin mölliradan ja Merrin kanssa kilpailevien radan.
Mölliradalla oli puomi, vaikka olin olettanut ettei siellä olisi kontakteja laisinkaan. Onneksi rataantutustuessa tuli aika selkeä mielikuva siitä miten Nemin ohjaan - ts miten teen loppuosan radasta - puomi olisi ollut kolmanneksi viimeinen este, jolle minä en koiraani ohjannut vaan tein ihan omat suunnitelmat ja zempalot.

Nemi oli aika huligaanin oloinen kun toin sen halliin. Mutta rauhoittui kuitenkin lähtöön ja pysyi paikallaan tarpeeksi kauan ts kunnes annoin lähtö luvan. Alku oli hyppy - pituus - suoraputki - lähessuora putki, nämä kaikki suorassa linjassa. Lähdin liikkeelle ekan putken kohdalta. En nyt tarkemmin jaksa rataa tähän kirjoitella, mutta koira irtosi hyvin. Radalla oli suorien putkien lisäksi kaksi mutkaputkea joihin molempiin irtosi hyvin (oikeesti molemmat suoritettiin kerran, meidän versiossa radasta toinen kerran ja toinen kahdesti). Sitten loppuun vielä pari hyppyä. Tulospaprussa lukee 10 + 10 (eli 2 hylkyä). Mutta koira meni just niin kuin käskin, eli siinä mielessä puhdas rata. Ihanneaika oli 40 ja meidän suoritusaika 28,28.

Merrin rata oli kimurantimpi. Hylky tuli kun koira karkasi putken jälkeen puomille takahypyn sijasta. Muuten rata meni ihan kivasti.

edit: ryöstin Karkin & Maijan blogista ratapiirrustuksen ja piirsin siihen numeroita lisää:

Eli nuo b:t on ne miten mä tein Nemin kanssa tuon loppuradan koska en halunnut ohjata sitä puomille koskei se vielä ole kontakteja vapaasti suorittanut (viime kesän jälkeen). Hylky virheet tulivat siis tästä omavaltaisesta radasta. "Mun ratana" Nemi teki upean nollan

Kilpailevien rata (kuvalinkki Karkin blogiin), tuolla siis Merri meni 4 putken jälkeen takaisin puomille. Muuten rata meni hyvin - ei ehkä hirmua nopeasti mutta virheittä kuitenkin.

Ei kommentteja: