tiistai 22. huhtikuuta 2008

Näyttelyreissu Harstadiin


Matka aloitettiin perjantai-iltapäivänä ajelemalla kotoa Rovaniemelle, jossa luovutimme auton Kirsin suojelukseen . Ja pakkasimme kimpsut & kampsut bussiin ja matkasimme Pelloon, sieltä rajan yli ja Ruotsin läpi Norjan rajalle ja sieltä Harstadiin. Perillä olimme varhain aamusta (muutama tunti ennen kuin näyttelyhallin ovet avattiin).


Aamuyölenkillä hallin läheisyydessä.

Halliin päästyämme majoituimme kehän laidalle ja menimme selvittämään numerolappusotkua. Onneksi siinä ei sen kummempaa selvittelyä tarvittu - tiedoista jo näkyi että kaikki maksut oli ok joten heillä oli meille numerolaput valmiina.

Viime hetkille asti mietimme, että kumpi esittää kumman koiran ja päädyimme siihen, että minä esitin Merrin ja Eetu Nemin. Tuomarina oli siis suomalainen (meille ennestään tuntematon herra) Matti Tuominen.

Näyttelyyn oli ilmoitettu 6 rlk'ta: 1 avo uros, 2 val urosta, 1 avo narttu ja meidän likat valioluokassa (Neminkin ilmoitin valioihin vaikkei se norjan valio olekaan, kun niin voi kuulemma norjan sääntöjen mukaan tehdä - ja se olisi voinut vastaanottaa sertin ko luokasta käsinkin).

Nemi esiintyi hienosti mutta tuomarin mielestä sillä oli liian pihisti karvaa -ts ei parhaassa karvassaan tms. Tuloksena siis "sileet" eli 1/2.

Merrikin esiintyi kivasti Ensin päihitti Nemin (toki kun N ei kerta sitä ck:ta / eriä saanut). Sitten Merriä ja avoimen luokan narttua (joka sai ck:n ja sitä myötä sertin ja vacan) pyöritettiin vaikka kuinka kauan kehässä. Kun se toinen narttu ei ruvennut liikkumaan oikeen kunnolla ollenkaan, laittoi nelitassu jarrutuksen päälle ja karkasi pari kertaa kehästäkin, tai yritti ainakin. Välillä Merrin ei tarvinnut kiertää kehää ollenkaan kun tuomari koitti josko näkisi sen toisen koiran liikkeet - muttei siitä mitään tullut. Joten pisti sitten lopulta Merrin parhaaksi nartuksi.

Sitten vielä rop-kehä, jonka luulin olevan selvää pässinlihaa. Siis uroksen hyväksi. Tietty. Ainahan  ne niin menee. Muttei tällä kertaa - sillä Mersuliini päihitti sen valioluokan uroksen Ei sillä, että me tuolla tuloksella niin sanotusti mitään tehtäisiin, mutta onhan se kiva saada joskus tuollainenkin tulos Merri-tyttelille. Niin paljon kaikenlaista muutakin kun on matkan varrelta matkaan tarttunut.

Ryhmäkehässäkin käytiin pyörähtämässä -sama tuomari kuin rotukehässä- mutta sieltä ei tietty mitään tullut. Kunhan käytiin näyttäytymässä. Mukava kun kuulutettiin isoon kehään rotumainiten, että muutkin saivat tietää että mikä tuo sekarotuisen näköinen pystykorva oikein onkaan

Illalla hotelliin päästyämme oltiin aika sippejä ja uni tuli hyvin pian.
Seuraava päivä kierreltiin kaupunkia ja lopulta käppästeltiin näyttelypaikalle mistä hypättiin iltapäivällä bussiin ja matkustettiin takaisin Suomeen. Rovaniemellä olimme hieman ennen kahta (yöllä), josta ajelimme takaisin kotiin.

Muutamia kuvia kävelykierrokselta:













Ei kommentteja: