keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Yksittäisesteitä ja ohjaustreeniä



Nemin tiistain agitreeneissä harjoiteltiin yksittäisinä puomia, a:ta ja pujottelua. A:ta tein normaalilla namikuppi -tyylillä, samoin pujottelua (kulmia). Puomia taisin ottaa kolme kertaa, niin että nostin koiran puomin alastulon yläosaan - tuo tapa on hieman hankala, joten keskityin kontaktiesteissä a:han.

Harkoissa oli, kenties syyslomasta johtuen, vain neljä koirakkoa paikalla. Joten ehdimme harjoitella hyvin.

Rataharjoitteluna oli seitsemästä hypystä koostuva pätkä, jossa tehtiin kolme erillaista harjoitetta. Hienoa, kun Nemi irtoili hyvin hypyille. Itselläni oli hieman hahmottamista siinä, että Nemi ei ole vielä niin estehakuinen kuin välillä luulen ja se ei maksina pysty hyppelemään ihan niin helposti kuin mitä Merrin kanssa olen tottunut (vinosti). Tai kakru ei hahmota hyppyjä ihan niin äkkiä, samoin, kuin mitä Merri. Joka johtuu tietty osittain siitä, että mun pitäisi käskyttää sitä paaaljon aikaisemmin

Päähän pälkähti ajatus, kummallinen, että mä ehkä aliarvioin Nemin taitoja ja omia taitojani ohjata kakrua. Sillä taas harkka vaikutti hankalalta - ja taas siitä selvittiin. Ei tosin heti ekalla yrittämällä, mutta kuitenkin. Nemsku on taitava, esim kaari/takaa -hypyissä. Valssit onnistui paremmin kuin mitä epäilin, koiruus irtosi hyvin. Kuunteli käskyjä. Pysyi lähdössä.

No, ei tässä vielä passaa ylpistyä - mutta olihan se kiva silti onnistua Kiitoksia Katille kivoista treeneistä!

edit 27.10.07: ohessa vielä ratapiirrustukset.
Ensin ensimmäinen harkka (kiitoksia Kati piirrustuksesta, olinkin jo onnellisesti unohtanut miten rata menikään...):


Ja sitten toinen, josta sellainen huomio että yritin muistella missä järjestyksessä ja miltäkin puolelta hyppelyt menivätkään. Joten voi olla ettei harkattu ihan näin... mutta ainakin jotenkin tähän suuntaan harjoitus meni:

..tässä jälkimmäisessä harkassa K odotti Nemiä 8 hypyn jälkeen, jotta saatiin koiruus irtaantumaan sinne. (enkä siis jatkanut enää 9 hypylle)



Ei kommentteja: