tiistai 30. lokakuuta 2007

Möllien treenit 29.10.



Eilisissä Okk-möllien treeneissä harjoiteltiin pidempänä ratana seuraavanlainen harjoitus.


Ensin oli vuorossa minit ja medit ja sitten maxit, maxien rata erosi hieman "pienten radasta":



Ohjauksesta. Esteiden 4 ja 5 oli tarkoitus tehdä olanyliotto, jota ryhmäläiset ovat harjoitelleet Pirkon kanssa (eilen ja pari viikkoa sitten). Monilla ko ohjaustyyli toimikin jo hienosti Muutamilla ko kohtaan tuli valssi, mutta kuten eilen tuli jo todettua, niin se ei tietenkään ollut mikään rikos - varsinkin kun olanyliottoa harjoiteltiin vielä erikseen Pirkon treenissä (jolloin kaikki ohjaajat tekivät ko ohjauksen eilen ainakin muutamaan kertaan)

Alussa oli hyvä jos pystyi jättämään koiran edes hieman taaemmas. Tätä paikalla pysymistä korostaisin edelleen, jotkut koirakot eivät juurikaan pysy paikallaan. Harjoitusta, harjoitusta vain lisää!

Muutamilla koirilla hypyt aiheuttavat ongelmia, eli koirat alittavat rimoja. Lieneekö syynä ollut into päästä loppupalkalle (viimeinen rima alitettiin) vaiko se että ko hyppy oli hieman pimeämmässä osassa hallia.. Muualla ko koirat suoriutuivat normaaleista hyppykorkeuksista ihan hyvin.

A:lle vienti piti ottaa tarkasti ja tarpeeksi laajalla kaarteella tai pysäyttää koiran vauhtia ja jatkaa siitä uudelleen a:lle, jotta koira tuli suorassa linjassa a:lle (eikä esim tullut vinosti ja tippunut pois, tai ajautunut putkelle). Tarkkuutta muutoinkin kontaktin suoritukseen! Toki joukossa on myös hyvin kontaktin suorittavia koirakoita.

Kahden viimeisen esteen jälkeen useimmilla odotti namipalkka, eli sitä eteenlähettämistä ja irtaantumista. Tämä vaatii monilla vielä harjoittelua, jotkut koirat eivät vielä selvästikään tiedä mistä on kyse ja toiset ovat (em asian lisäksi) vielä kovasti kiinni ohjaajan käsissä. Eli paljon palkkaa niin, että se ei tulisi (ainakaan aina) ohjaajan kädestä.

Maxeilta rengas poistettiin radalta koska muutamilla koirilla rengas on vielä hieman epävarma este, joten en halunnut että koirat suorittaisivat ko esteen väärin ..

Ensi viikolla minun vuoroni on tehdä pikkutreeni - tapaamisiin!

Ei kommentteja: