lauantai 27. lokakuuta 2007

Läksyt


Tällä kertaa olin oppinut edellisestä keskenäisestä halliseikkailustamme sen verran, että vein Merrin autoon siksi aikaa odottamaan kun harjoittelin Nemin kanssa. Eipä tarvinnut komentaa kahta koiraa yhtä aikaa, eikä menettää hermojaan kun toinen huutaa kuin palosireeni toisen treenatessa - ja syödessä herkkupaloja..

Nemin kanssa harjoittelimme samaa mitä ed.vkon perjantaina Marin kanssa. Nyt vain Pirkon avustuksella, eli P odotti namikupin kanssa ekan hypyn takana jolloin itse pystyin olemaan kauempana - ja Nemi hyppäsikin sen hypyn eikä kipittänyt suoraan mun luo (eka ja toka hyppy ei suorassa linjassa).
Mun käskytys oli lepsua.
Kun käskin kunnolla ennen ekaa putkea olevalle hypylle niin N hyppäs sen, muutoin tuli mun mukana ohitse. Putkeen meni kyllä hyvin.
Putken jälkeinen hyppy vaati napakan käskyn ja haltuunoton ts Nemi-sanan, koska muutoin Nemi meni takaisin päin kohti Pirkkoa (ja namilautasta).
Hypyn jälkeisessä valssissa oli hakemista jotta sain sen oikeaan kohtaan. Hieman väärä kohta aiheutti sen että koira hyppäsi hypyn (joka oli siis se ennen ekaa putkea ollut) eikä mennyt putkeen (eri kuin eka putki). Ja taas huolimaton putki käsky & ohjaus sai koiran menemään väärästä päästä sisään. Mutta kun valssi oli oikeassa kohdassa niin ei tarvinnut ottaa koiraa liikaa haltuun ja silti se meni putkeen oikein.
Kaarihypyissä pystyin kohtuu hyvin vedättämään (en jäänyt odottamaan koiraa kun se tuli putkesta) ja silti se hyppi ne hypyt. Palkattiin koira siitä kun se tuli ne hypyt eli sen ns lähtöhypyn jälkeen.

Lisäksi harjoiteltiin pujottelua (ensin P piti hihnaa sitten minä). Tällä siis aloitettiin treenit. Ne okk:n uudet kepit on hankalat - siis turhan korkeat hihnatreeniin. Hihnan kanssa oli siis ongelmia, muutoin sujui kivasti. Koira siis toimi, hihna ei (aina).

Ja a:ta. Se on jo kohtuu hyvällä mallilla. Nemi tulee vauhdilla, mutta pitää vielä hihnalla vähän kontrolloida. Vaikka käskykin kyllä toimii ihan kohtalaisesti ts koira tietää mitä tehdä. Pitäisi varmaan lisätä malttia palkalle pääsyyn.

Sekä loppusuoraa, etenemistä. Hyvin meni :)


Ei kommentteja: