tiistai 16. lokakuuta 2007

Möllien treenit 15.10.




Treenien rata.

Radan avulla halusin katsoa ryhmämme koirakkoja, koska ovat vielä minulle enimmäkseen outoja. Tarkastelun kohteena oli
  • rataan tutustuminen - hienosti osaavat jo miettiä miten missäkin kohtaa kannattaisi koiraa ohjata. Aika paljon ohjaajat käyttävät valsseja, eli niitä on ilmeisesti aikaisemmissa ryhmissä harjoiteltu paljonkin. Näkyi siellä kuitenkin hienoja leikkauksia ja olanyliottojakin (ei sillä, etteikö valssillakin olisi oma paikkansa ohjauksessa)
  • lähdössä pysyminen (ja mihin asti ohjaaja menee ennen kuin käskyttää koiran liikkeelle) - onnistuminen vaihtelevaa, jotkut koirat pysyvät tismalleen niin kauan ensimmäisen esteen takana kuin on tarpeen, toiset lähtevät rintarinnan koiransa kanssa. Kotiläksyksi paikallaolo treeniä.
  • putkeen lähettäminen - kellään koiralla ei ollut ongelmia putkeen menemisen kanssa, joissain tapauksissa lähetyskäsky olisi voinut tulla aikaisemminkin.
  • kaarrehypyt - menivät ihan hyvin. Jos parannettavaa hakee niin aikaisempaa käskytystä (joissain määrin) ja irtoavuutta voisi olla enemmän.
  • A - jonkinverran kontaktilta hyppimisiä tai läpijuoksuja. Kaikki koirat eivät pysähdy, vaikka pitäisi tai eivät pysähdy kun ei vaadita, alakontaktille.
  • loppusuora, irtoaminen - vaatii vielä runsaasti harjoittelua. Muutama koira irtosi hyvin, palkalle tai muuten vain. Opetetaan jatkossa koiria siihen, että loppusuoran päätteeksi koiraa odottaa jokin niille tosi mieluinen - olipa se sitten nami, lelu tai lelun heitto. Mikä vain kellekin parhaiten sopii.

Seuraavalla kerralla allekirjoittanut on paluumatkalla Norjasta, joten Pirkko vetää teille jonkun kivan treenin - tapaamisiin siis taas 29.10

Ei kommentteja: