keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Rata palasina



Eilen oli taas Nemin vuoro päästä agiliitämään. Vaikka koiruus halliin sisälle mentäessä puhkuu ja puhisee (ja kommentoi) niin enää sitä ei onneksi tarvitse raahata väkisten ovista sisään (kuten viime vuonna). Treenailut sujuu kuitenkin jo ihan kivasti, eli vaikka muutoin huudettaisiinkin, niin harkatessa ei (paitsi silloin kun minä toope en käskytä koiraa kunnolla eli kun sille tulee se hetki ettei tiedä mitä tehdä niin se huutaa, ihan samoin kuin Merrikin - mutta agiliitäessä ei).

Eilen tosin mulla oli Pirkko apurina, ja kun P piti Nemiä radan rakennuksen ja tutustumisen ajan niin eipä neiti huutanutkaan. Ihanan vieraskorea koira

Koitin raapustella piirrokseen että mitä me eilen oikein harkattiin. Tämä on siis sekava oma näkemys (jossa toki siinäkin voi olla erheitä). Muut eivät siis harkanneet näin. Ts ihan samallalailla vaan heillä a, puomi ja pujottelu olivat osana rataa.





Ensimmäinen harjoitus. Esteet a ja b. Ensin ohjasin hypyn oikealta puolelta ja lähetin putkeen. Meni ihan hyvin. Sitten otin vielä niin että olin hypyn ja pituuden välissä eli otin koiran vastaan ja käänsin putkelle - eli jos olisimme jatkaneet rataa puomille (niin kuin se oikeasti meni) niin tuo tapa olisi varmaan ollut jatkoa ajatellen parempi. Molemmilla tavoilla koira joka tapauksessa hyppäsi hypyn ja livahti putkeen.

Toinen harjoitus. Zetat. Eli asetin ensin koiran puomin alaosaan, lähes maahan. Jotta lähtö tilanne vastaisi "todellisuutta" (mistä rata olisi oikeasti tullut). Olin puomin ja z1:n välissä, siis z1:sen vasemmalla puolella. Käskytin hypylle ja vartalo ja käsiohjauksella seuraavalle hypylle. Ensimmäisellä kerralla putki käsky oli ihan liian myöhässä jolloin mun vartalo veti Nemin liian kauaksi ja kun putki käsky vihdoin tuli niin Nemi juoksi putken vierestä ja a:n alta. Toisella kerralla sujui jo mukavammasti. Käsky tuli ajoissa ja koira karautti putkeen (tuolloinkin aloitettiin puomin alaosasta). Kun koira oli putkessa niin siirryin esteiden z4 ja z5 väliin ja kun koira tuli putkesta niin käskytin sen z4 hypyn kautta z5 hypylle ja putkeen.
Oikeasti rata olisi jatkanut a:lle, jolloin mun olisi tietysti kannattanut siirtyä pois neliön keskeltä, mutta eiköhän sekin olisi onnistunut.. Nyt en uskaltanut riskeerata, jottei Nemi olisi kirmannut sinne a:lle. Tällä kertaa Nemi hyppäsi vielä putkesta tullessaan hypyn z4. Eli jos rata olisi jatkunut sinne päin niin tuo olisi ollut oiva kuvio - eikä mun olisi tarvinnut paljoakaan liikkua.
Taitava tyttö!

Kolmas harjoitus. A. Otettiin a:ta hihnassa muutaman kerran. Putki hieman häiritsi treeniä. Ja jostain syystä Nemi rupesi hidastamaan alastulossa   Mahdollisesti juuri siksi kun en itse voinut juosta vauhdikkaasti a:n vierellä... Oman käskytyksen oikea aikaisuus on kyllä ehdottoman tärkeää!

Neljäs harjoitus. Äxät. Asetin Nemin A:n juurelle, alastuloon. Kati vei palkan ÄxKakkosen taakse. Lähetin koiran eteen, ja sehän meni

Viides harjoitus. Esteet 16-21/22. (toivottavasti tää harkka nyt meni näin, ei kaikkee voi muistaa... ) Ensin lähetettiin koira putkeen, sitten pari hyppyä ja taas putkeen. Sitten käännös (tuossa vaiheessa olin taas neliön keskellä)  ja hyppy 20 ja lähetys hypylle 21. Meni hyvin.
En kyllä edes ajatellut miten olisin ohjannut jos olisin oikeasti jatkanut suoraan pujotteluunkin...

Kuudes harjoitus. Pujo, hihnassa. Ensimmäinen yritys meni mönkään hieman yli puolivälissä, koska se peevelin hihna sotkeutui keppeihin Toinen kerta meni hyvin. Tämä harjoitus tuli tehtyä aika suorassa linjassa. Ei ollut aikaa ottaa useita toistoja.

Tällä kertaa taisi olla koko ryhmä paikalla eli tervu-Daimi, staffi-Eevi, grotsku-Kent, pk-collie-Minttu, x-rotuinen Nuka, sheltti-Tinka sekä rlapko-Nemi.

Ps. Voihan rähmeli . Daimin blogia (ks linkki ^) lukiessani huomasin että radalla ei olisi ollutkaan tuota yhtä hyppyä.. Nooh, olkoot tuo mun piirustus nyt noin.. Ei laiska jaksa enää sitä muutella. Yks hyppy sinne tai tänne

Ei kommentteja: