perjantai 8. joulukuuta 2006

Tassuille tallaten



Tällä kertaa harjoittelimme kilpailun omaisesti. Eli jokainen tutustui rataan ja suoritti sen niin kuin olisi ollut kisoissa, eli ei palaamista alkuun vaan jatkaen siitä kohtaa missä virheitä oli tullut. Sitten sai Marilta kommentit eli missä parannettavaa jne ja sitten seuraavalla kierroksella yrittäen tehdä ko. asiat neuvotulla tavalla.

Melkolailla aidon kisan tuntua alkoi olla tajutessani miten rata menee.. eli alku tuntui todella hankalalta enkä oikein tiennyt miten ihmeessä ohjaisin Merriä. Rata alkoi kolmella hypyllä jotka olivat ikään kuin suorassa linjassa, mutteivät kuitenkaan eli kakkoshyppy oli heitetty toiseen laitaan. Neljäntenä esteenä oli niin ikään aita, se jo kääntyneenä ja sitten oli suoraputki minne koiran piti mennä kauimmaisesta päästä sisään.
Jätin Merrin istumaan alkuun ja menin kolmannen hypyn paikkeille ottamaan koiraa vastaan, mutta käännyin samalla kun koira lähti liikkeelle, jolloin se hyppäsi hienosti 1 ja 3 hypyt jättäen kakkosen välistä. Palasin alkuun (vaikkei niin pitänyt tehdä, eli se kisanomaisuudesta) ja otin ko kohdan uudestaan. Taaskaan ei sujunut eli olin väärässä paikassa/myöhässä 4 hypyllä ja Merri ei irronnut alkuunkaan sinne putkeen, jolloin törmäsin siihen ja talloin koiran tassulle. Merri vinkasi ja haukkua paukutti - rapsutin hetken koiraa, joka vaikutti ettei se ollut vahingoittunut ja jatkoimme matkaa.
Koiran tullessa putkesta oli 90 asteen käännös oikealle, pituus, takaa-hyppy, välistä-hyppy ja käännös oikealle hyppy ja käskytystä putkeen. Putki oli mutkalla oikealle päin, mutta sen jälkeen pitikin kääntyä vasemmalle ja hypätä hyppy ja taas käännös vasemmalle ja pujotteluun. Pujottelun vieressä oli A, jonne Merri ei onneksi ponkassut. Pujo meni ihan hyvin ja sain vedätettyä koiraa hieman. Sitten hyppy edessä ja käännös oikealle-hyppy ja lopuksi edessä A, jonne lopetus ja palkkaus.

Toisella kierroksella alku meni paremmin eikä neloshypyllä ja putkeen syötössä ollut niin pahoja ongelmia kuin aiemmin, mutta paremminkin saisi Merri hakeutua putkelle. Toisaalta taas tuo oli melkoisen vaikea kohta - mutta tuollaisia varmasti 3-luokkalaisten pitäisi jo osata tehdä...
Putkelta otin koiran persjätöllä ja sitten vauhdilla pituudelle, takaa-hyppy ja välistä hyppy. Tuossa sitten taas persjättö ja käskytystä koiralle putkeen menoon. Ko. kohta oli hieman "pelottava" mutta onneksi lähettyvillä ei ollut ns vääriä esteitä. Eli luotin aika ronskisti siihen, että koira hyppää ja tulee mun mukana putkelle päin. Putkella meinasin olla jopa hieman jälessä (töppöstä töppösen eteen vaan), käännös hypylle ja vauhdilla pujoon. Pujossa taas vedätystä ja seuraavalle hypylle, ja käännös hypylle ja aalle. Tuossa kohtaa en enää jäänytkään odottelemaan koiraa vaan painelin menemään käskyttäen koiraa - jolloin se tuli vauhdikkaasti mukana. A:lta lähdettäessä pallo lensi ja kun koira ja pallo tulivat takaisin niin lihapullaa koiran suuhun

Minä toope olin jättänyt lenkkarit kotiin, juokseminen olisi varmaan ollut hitusen kevyempää lenkkareilla kuin talvikengillä.

Jospa sitä luottoa koiran suoriutumiseen alkaisi pikkuhiljaa löytymään, samoin kun sitä että agiradalla voi j u o s t a k i n. Ehkäpä tämä tästä... Kiitoksia taas kerran Marille mukavista treeneistä :)

Ei kommentteja: