perjantai 8. joulukuuta 2006

Jatkoryhmän treenit 7.12.


Olin laatinut hyppyharjoituksen, jossa harjoiteltiin erilaisia ohjaustekniikoita. Harjoitusrata oli suurin piirtein tämän kaltainen:

Harjoituksessa läpikäydyt asiat olivat:
  • välistä veto (1 ja 2 -hypyt)
  • (takaa)leikkaus (3-5)
  • takaa-hyppy (7&8)
  • olanyliotto (putkesta 10-hypylle)
  • loppusuora


Lisäksi koirakot tekivät muutamissa kohdissa valsseja, myös olanyliotto-kohdassa tuli helpommin valssi, mutta se otettiin sitten uudestaan -harjoituksen vuoksi. Enimmäkseen koirakoilla meni harjoitus todella hyvin. Jo nyt alkaa näkymään aiemmin harjoitettu takaa-hyppy -useat koirat osaavat sen jo hyvin. Välistä veto onnistui kaikilta yllättävänkin hyvin. Leikkaamisen kanssa oli pieniä vaikeuksia jos koirat eivät irronneet eteenpäin. Muutama koira irtosi niin hyvin putkeen ettei välissä olleita hyppyjä tarvinnut ollenkaan käskyttää, vaan koira hyppi ne kuin huomaamatta ja ampaisi putkeen. Loppusuoralla oli pieniä vaikeuksia eli koirat eivät irronneet ja viimeisen kahden hypyn väli oli sen verta pitkä, että jotkut koirat hyppivät ohjaajansa ympärillä/vasten.

Eli jatkossa treenaillaan lisää loppusuoraa (eteenmenoa, eli opetetaan  koira menemään eteenpäin kohti palkkaa, ja mukaan joku käskysana kuten "Eteen!", "Mene!" tms) ja olanyliottoa, kuten monia muitakin asioita.

Kiitoksia mukavasta & innokkaasta treenailusta, ja palataan asiaan ensi viikolla :)

Ei kommentteja: