keskiviikko 13. joulukuuta 2006

Messarin matkakertomus


Nemin kanssa käväisin tosiaan viikonloppuna Helsingissä. Lauantai-iltana kymmenen kieppeillä nousimme Oulusta junaan ja Pasilassa oltiin su-aamuna hieman ennen seittemää. En ottanut makuuvaunua, joten en juurikaan saanut nukuttua. Lemmikkivaunu oli sellainen pieni koppi (ei kuitenkaan niitä "tupakkikaappeja lasiovilla"), ja tottakait mulla oli paikka käytävän vieressä, sellainen yksinäinen tuoli, joten en voinut vallata mahdollista viereistä vapaata istuinta ja nukkua leveästi.. joten torkuin aamuyöstä pari tuntia. Nemi matkusti enimmäkseen todella nätisti, eli makoili joko osittain mun tuolin alla tai edessäni/sivulla. Välillä oli hieman kiinnostunut muista vaunussa olleista koirista ja kun juna aluksi lähti liikkeelle niin kolkutusta piti hieman ihmetellä.. mutta muutoin neidin kanssa on suorastaan ilo matkustaa junassa :)

Sangen pirteänä ja freshinä saavuin siis su-aamuna Messukeskuksen eteen. Nemi pissasi Pasilan aseman kivetyksille (pihalla) heti kun tultiin junasta ulos. Ja kun oltiin kävelty muutamia kymmeniä metrejä kohti Messaria niin neiti otti ja kakkasi, sinällään onni että teki kakkansa ennen kuin päästiin sisälle asti.. Joo, ja toki keräsin sen kakan ja pistin lähimpään roskikseen.

Messarissa oltiin sisällä jo siis seitsemältä, paikka oli tuolloin aika autio. Kiertelin hetken verran katselemassa mistä löytyy halli 6 ja kehä 11. Kävin myös hengailemassa hetken kehän 36 lähettyvillä (siellä esiintyi myöhemmin suomenlapinkoirat). Hetken harhailtuani löysin paikan minne pystyin menemään Nemin kanssa ja ostamaan aamukaffin ja jonkun bagelin (sikahintaiset, tottakait). Mutta sainpahan jotakin aamupalaa.

Jotkut shoppailupaikoista aukesivat, joten kävin ostamassa kaverille kansion koirien papereille ja samalla löysin myös AgilitynMM-kisavideon (vm.00). Tuon lisäksi ainoat ostokseni olivat muutamat puruluut ja  niihinkin käytin jotain kiinnityskortteja..

Yhdeksän aikaan kaveri toi toisen kaverin häkin kehän 11 laitamille, joten sain laitettua Nemin häkkiin ja käytyä mm wc:ssä ja hieman kiertelemässä itsekseni. Ennen puolta päivää pääsin käymään kaverin hotellihuoneessa suihkussa (kiitos!), joten olo piristyi huomattavasti. Palattuani takaisin halleihin niin Nemi häkkeineen oli siirtynyt hieman toiseen paikkaan ja Nemi oli saanut kaverin häkkiin. Eli oli häkissä yhdessä bokseri-Armin kanssa. Onneksi Nemi ja Armi arvosteltiin viereisissä kehissä, joten pystyivät hyvin olemaan samassa paikassa odottelemassa kehäesiintymistään.

Kehän 11 aikataulu oli hieman myöhässä... Armi (avo h) kerkesi käymään omassa kehässään ennen Nemiä. Käytin Nemiä ulkoilutusalueella kun huomasin että mulla on vielä reilusti aikaa (kun kehä kerta oli myöhässä), Nemi nyrpisteli nenäänsä ja nosteli tassujaan alueella. Hetkeksi meni puolikkaaseen pissausasentoon muttei kuitenkaan pissannut. Lähdin hetken päästä alueelta pois, ja kun pääsin halliin sisälle niin Nemi lorotteli iloisesti sille matolle... Mutta minkäs sille mahtoi.

Minulle oli ollut hieman arvoituksellista aikaisemmin, että joutuisinko itse esittämään Nemin. Nemin esittämisessä ei sinällään ole mitään vikaa.. muuta kuin että se peijooni pomppii kehäravin aikana jos minä esitän sen. Tai seuraa. Onneksi Sanni kerkesi ja viitsi esittää nappulan, joten minä pääsin pälkähästä :)

Hieman ennen kuin Nemin vuoro oli mennä kehään niin minä poistuin vaivihkaa kauemmaksi kurkkimaan kehän tapahtumia. Pois Nemin nähtäviltä. Näinpä ollen lymyilin läheisessä (kehän toisella puolella) ostoskojussa tai lähimaastossa sillä välin kun rlk:t olivat kehässä.

Nemi aluksi hieman väisti /venkoili kun tuomari tuli sitä katsastamaan. Mutta antoi kuitenkin katsoa hampaansa ihan nätisti ja oli muutenkin ollut oma ystävällinen & avoin itsensä loppujen lopuksi. Kehässä kiertely sujui todella hyvin, jossain vaiheessa Nemi hieman yritti ottaa tokomaista asennetta touhuun mutta Sanni sai sen muuttumaan takaisin näyttelyaskellukseen. Kun Nemi oli Mimmin kanssa samaan aikaan kehässä niin taisipa se hieman yrittää kutsua Mimmiä leikkiinkin.. muttei mitenkään yltiöriehakkaasti  kuitenkaan. :)

Mä olin riemuissani kun huomasin, että Nemi sai vaaleanpunaisen nauhan. Ja lopulta vielä sai sen sertinkin ja vara-cacibin. Ei yhtään hulunmasti...

Tuon jälkeen Nemi joutui takaisin häkkiin ja minä kävin Sannin & muiden bokseri-ihmisten kanssa oluella (okei, minä siiderilä, kuten jotkut muutkin). Ja sen jälkeen pakkailin kimpsuni ja kampsuni, kiertelin vielä hetken mutta olin niin naatti etten jaksanut kiinnostua ostoskojuista niin paljon että olisin ostanutkin jotain. Sen lohiöljyn kävin hakemassa minkä sai numerolapulla..

Ja sitten vain juna-asemalla junaa odottelemaan. Matkaseurana meillä oli muutama sama koirakko kuin tullessakin eli yksi rotikka ja muutama kääpiöpinseriä. Junaan nousimme (tällä kertaa IC) hieman yli neljän. Ja tällä kertaa lemmikeille oli oikeaa vaunua muistuttava paikka, tosin sen perällä oli tupakkahuone joten porukkaa ramppasi koko illan ees taas... :( Ikävää tuo oli siksi, että mulla oli ihan sairaan kylmä kun se ovi aukeili koko ajan. Tällä kertaa istuin kuitenkin ikkunapaikalla, mutta tuokin oli sellainen "yksinäinen" tuoli, joten kovin leveesti ei voinut olla. Toisaalta taas eipä tuolla kukaan voinut olla kovin leveesti sillä porukkaa oli aika paljonkin.. Torkuin kuitenkin matkan aikana satunnaisesti.

Juna saapui Ouluun illalla hieman ennen yhtätoista. Asemalla Eetu ja Merri olivat meitä vastassa.. joten Nemi ei meinannut nahoissaan pysyä.. ja asema raikui kun kaverukset kohtasivat ja kertoivat jälleennäkemisen riemustaan muillekin...




Ei kommentteja: