perjantai 15. joulukuuta 2006

Jatkoryhmän treenit 14.12.



Tämän kertaisten harjoitusten teemana oli koiran irtoaminen eli Eteen-meno, jota harjoiteltiin tämän kaltaisen ratapätkän avulla:

Aluksi otettiin pelkkiä hyppyjä, niin että koirakot kävivät tuomassa hypyn (tai hyppyjen) taakse kuppiin namin (minä vartioin kuppia jotteivät koirat saaneen palkkaa jos jättivät hypyt väliin tms, tätä kyllä tapahtui aika vähän). Muutaman harjoituskerran jälkeen useimmat koirat irtosivat ohjaajistaan todella hyvin
Seuraavaksi tehtiin koko rata, ohjaten "sisäpuolella" koko radan ajan. Muutamat koirat hyppivät ylösmenokontaktin yli, eli tarkkuutta molempien kontaktien suhteen (kisoissa kun sakotetaan myös siitä ylösmenosta, jos kontaktin yli hypitään ) - alasmenokontakti menikin kaikilla hyvin, tosin ihan kaikki koirat eivät tainneet pysähtyä kontaktilla, mutta tassut kuitenkin koskivat kontaktipinnalle. Putken jälkeen koirille Eteen -käskyä ja koirat kiisivät tutulle makupalakupille.
Kerkesimme tekemään harjoituksen vielä yhden kerran, tällä kertaa niin että putken jälkeen tehtiin olanyliotto ja hypyt ohjattiin toiselta puolelta. Tässä tuli nopeimmilla koirakoilla hieman kiire, joten esteelle nro 3 ohjaaminen oli myöhässä.

Lopuksi harjoittelimme vielä erikseen pöytää, tosin medi ja mini koirakot eivät kerenneet harjoittelemaan ko. estettä, mutta kerroin heillekin minkälaisesta esteestä on kyse ja miten se suoritetaan.

Tapaamisiin vielä ensi viikolla (21.12) ja sitten jäädään pienellä joulutauolle - kuitenkin niin, että vuoden -07 ensimmäiset harjoitukset ovat to 4.1.

Ei kommentteja: