sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017

Tammikuu

Tammikuussa haaveilin normaalista koira-arjesta, pohdiskelin mitä Kikin kanssa voitaisiin joskus puuhailla (kun "pelkkä" leikkiminen on liian raisua sen leikatulle jalalle). Vuoden alussa alkoi Kikin ensimmäinen juoksu.

Kikiä kuntoutettiin fysioterapeutin ohjeilla ja koira kävi fyssarin lisäksi myös osteopaatilla, kun juoksu oli ohi niin otettiin -taas- ohjelmistoon vesikävely.

Kiki 11 kk.


Helmikuu

Talvi jatkui samanlaisissa merkeissä; Kikiä tarkkaillen ja kuntouttaen. "Älä liukastele, älä tee sitä tätä ja tuota". Pikkuhiljaa ontuminen alkoi vähenemään, mutta koiran liike oli tarkkailussa vielä pitkään.
Nemi pääsi välillä irtihumppailemaan joen jäälle tai lähipellolle / metsiin.


Kiki täytti vuoden. Ja aloitti nosework-alkeiskurssin Taskilassa (Koirakoulu Kisma).






Maaliskuu



Nemi täytti kaksitoista 💖

Kikin kuntoutus jatkui, samoin kuin totuttaminen taas muiden koirien läsnäoloon (esim nosework-kurssilla). Nemin kanssa kävin hieman tokoilemassa (ostin irtotreenit sille). Ilmoitin koirat Tervolan ryhmänäyttelyyn (ajatuksella, että jos Kiki silloin vielä ontuu niin ei viedä sitä kehään).

Ulkoiltiin paljon Koitelissa.


Huhtikuu

Kevättalvi jatkui ulkoillen eri paikoissa, Kikiä käytettiin edelleen vesikävelyillä ja hieronnassa/fyssarilla. Joka päivä tehtiin jotain jumppatemppuja (kuten oli tehty koko talvi).






Jatkettiin nosework-kurssilla käyntiä.

Nemi oli BIS4-vet Tervolassa
Kiki pääsi ensimmäiseen oikeaan (ei-pentuluokan) näyttelyynsä. Suureksi ilokseni se ei ontunut Matti Palojärven kehässä ja sai Erinomaisen ja varasertin. Olin hurjan tyytyväinen :) Nemi sitten kruunasi vielä päivän sijoittumalla loppukilpailuissa :-)

Kikiä ei oltu pidetty kuukausiin irti missään, luoksetuloa ei voitu harjoitella kun kaikkea äkkinäistä oli pitänyt välttää (raisua meininkiä ja ties mitä), joten aloitin semi-irtipidon koirapuistoista joissa käytiin keväällä muutaman kerran (sellaisiin aikoihin ettei siellä ollut muita).

Kiki aloitti tokon harrastamisen Kismassa.


Toukokuu


Toukokuu aloitettiin osallistumalla perinteiseen wappupiknikkiin Linnasaaressa.

Toukokuussa käytiin muutamissa ryhmänäyttelyissä. Oulaisissa Kiki oli ainoa ruotsinlapinkoira ja sai Paula Rekirannalta Erinomaisen ja sertin :-)


Pattijoella Reino Korpela antoi molemmille tytöillemme erinomaiset, mutta tykkäsi Nemistä hieman enemmän joten Nemi oli sekä rotunsa paras että rodunparasveteraani. Kiki sai toisen sertinsä :-)

Keväällä Kiki kävi joitain kertoja Eetun kanssa muutaman kilometrin mittaisilla juoksulenkeillä.


Käytin Kikin rokotuksilla (koira painoi 10,5 kg).


Kiki kulki Kismassa tokoilemassa ja Nemin kanssa osallistuin lappalaiskoirien hakukurssille.
Kiki aloitti toisen juoksunsa.


Kesäkuu




Kesäkuun alkumetreillä käytin koirat "huollossa" ja tein valmisteluita kesälomareissua varten, eli hankin koirille punkkilääkkettä ja tutkin onko jotain muuttunut koirien kanssa ulkomaille reissaamisessa.

Ennen kesäkuun puolta väliä lähdettiin auto+teltta(/hotelli)+koirat kesälomareissulle jolla viihdyttiin useampi viikko.
Reissusta on jokunen blogimerkintä (jatkuvat kun inspiroidun ..) toisessa blogissa
road-trip-2017
road-trip-osa-2
road-trip-osa-3
road-trip-osa-4
road-trip-osa-5
road-trip-osa-6



Heinäkuu

Heinäkuun alkupuolella kotiuduttiin reissusta, joka meni siis näin: koti - Ruotsi - Öölanti (Ruotsi) - Ruotsi - Tanska - Saksa - Hollanti - Belgia - Ranska - Belgia - Luxemburg - Saksa - Itävälta - Saksa - Itävalta - Saksa - Tsekki - Saksa - Tanska - Ruotsi - koti.

Kesän aikana koirat kahlailivat usein Kiiminkijoessa.

Kiki aloitti haun harrastamisen mukavassa oululaisporukassa :-) ja ai että pikkukoira nautti tuosta mahtavasta uudesta harrastuksestaan 💛

Nemi rapsutteli toista korvaansa, joten käytin sen eläinlääkärissä - korvasta ei löynyt hyttysen (tms) pistosta kummempaa. Nemi painoi 13kg ja sai eläinlääkärin lausunnon, jotta ruokaa voisi antaa enemmän (koiran suureksi riemuksi :-D).

Kiki osallistui Oulussa pidettyihin koiranäyttelyihin, se esiintyi ensimmäistä kertaa nuortenluokassa ja sai viikonloppuna kasan palkintoja, pari sertiä lisää sekä ensimmäiset kansainväliset sertinsä (cacibit siis).

Kiki Oulu KV:ssa (kuvasta kiitos Anja Hämälälle). 

Loppukuusta käytiin Siilinjärvellä ruotsinlapinkoiratapaamisessa sekä Porissa kv-näyttelyssä.

Ruotsinlapinkoiratapaaminen Siilinjärvellä.

Kiki ja Ria Porissa. 
Porin näyttelyssä Esko Nummijärvi tykkäsi Kikistä enemmän kuin Nemistä, Nemi sai silti myös erinomaisen ja oli rop-veteraani Kikin ollessa ROP (ja sai sekä sertin että cacibin).



Elokuu


Elokuussa nautittiin vielä kesästä, Kiki jatkoi hakuilua ja noseworkkaamista jatkokurssilla. Myös Nemi alkoi treenailemaan nosea alkeiskurssilla.


Käytiin muutamissa ryhmänäyttelyissä: Paavolassa Elina Haapaniemi ei niin välittänyt Nemistä ja antoi sille "vain" erittäin hyvän - Kikistä hän tykkäsi enemmän joten Kiki sai erinomaisen (muttei muuta). Lohtajalla Reino Korpelalta Kiki pokkasi taas sertin ja Nemi oli sekä rotunsaparas että rotunsaparasveteraani. Yppärissä Hannu Talvi antoi myös Kikille sertin, lisäksi Kiki oli ROP ja Nemi ROP-VET.



Syyskuu

Syyskuussa treenailtiin hakua, noseworkkia ja tokoa. Kikin kasvattaja kävi Oulussa koiratanssikilpailuissa ja Kiki tapasi (isoksi riemukseen) pitkästä aikaa Epe-veljensä :-)







Kiki fyssarilla. 
"Kiki -kirja" ilmestyi.

Lenkkeiltiin paljon pururadoilla.

Kiki aloitti ensimmäisen oikean karvanlähtönsä ...



Lokakuu

Kiki jatkoi Kempeleessä treeneissä käymistä - aiheina mitkäs muut kuin nosework ja tottelevaisuuskoulutus.

Kiki slkn-Särmän kanssa hippasilla. 
Kiki osallistui nosework-epiksiin (kuvan otti Marjatta Savolainen).

Kävin koirien kanssa myös reissun Porissa -ja Harjavallassa lappalaiskoirien syyserikoisnäytttelyssä- josta Kikille etenkin mukavia muistoja Ria-ystävän kanssa tomuamisesta pitkin pihaa ... Näyttelyn jälkeen koirien loputkin irtovillat jäivät lentämään satakuntalaiseen tuuleen ... ;-D

Näyttelyssäkään ei yhtään hullummasti mennyt ;-)


Kikille siis vuoden kahdeksas serti ja parasnarttuluokan neljäs sija :-) Nemi oli parasnarttukolmonen ja BIS3-veteraani

Nemi Kalajoella.


Erkkarin reissun jälkeen Kiki aloitti (vuoden kolmannen) kiiman ...

Marraskuu



Edelleen treenailtiin Kikin kanssa ma- ja ti-iltaisiin nosea ja tokoa.


Koirat riemuitsivat lumesta.

Kiki jatkoi taas vesikuntoiluaan, tällä kertaa uimisen merkeissä.



Kiki osallistui lappalaiskoirien koiratanssipäivään (Kikin -ja minun- ensimmäiset koiratanssitreenit).

Nemi pääsi ryhmätreeneihin noseilemaan kun Kiki taukoili fyssarilla käynnin jälkeen.



Joulukuu

Kiki noseili, tokotti ja kävi pari kertaa kuntoilemassa uima-altaassa. Molemmat koirat pääsivät hierontaan ja osallistuivat viralliseen hajutestiin; Nemille vain kokemusta, mutta Kiki The Pikkukoira sai 1-luokan hajutestin suoritettua hyväksytysti 💖


Ei kommentteja: