perjantai 22. joulukuuta 2017

Korjaussarjaa

Pari juttua pikaisesti ennen joulun viettoa. Siis Kikin tokoista.

Toissaviikolla reenittiin seuraamista, jonka luulin olevan hyvälläkin mallilla, mutta Kikiä kiinnosti ... ihan muut jutut. (kaippa me muutakin reenittiin, mutta  tuo jäi lähinnä mieleen)

Tämän viikon tiistaina meni aluksi ihan hyvin, tai oli Kiki levoton kun oli ahdasta reeniä eikä oikein löydetty omaa kuplaamme hallista. Sitten. Tein ruutua ja Kiki oli ihan tohkeissaan. Heitin sille sitten namimunan, jotta tekisi nätin stopin kosketusalustalle. No, minä ja mun sihti ja heittokäsi. Se lelu osu koiraan ... josta koira säikähti. Jatkoin silti treeniä, kehuin koiraa, avasin namimunan palkkasin koiran sillä namilla mikä siellä munassa oli. Tehtiin homma uudestaan mutten heittänyt lelua eikä Kiki ollut enää niin innokas. Sitten reenittiin jotain muuta, Kiki oli aika rauhallinen. Tehtiin paikkis, mikä meni tosi hienosti - pari kertaa kävin välillä palkkaamassa koiran ja Kiki oli hienosti maissa. Sitten oli tarkoitus vuoronperään tehdä törpön kiertoa.
No Kiki ei irronnut sinne ollenkaan. Hetsasin sitä vähän, Katjakin tais hetsata - ja mitä tekee Kiki?`Juoksee kentän laidassa olevaan häkkiin (siihen mitä olin reenien alussa käyttänyt sille). Houkuttelen sen pois häkistä, koira tulee, luimistelee, häntä on alhaalla ja koira juoksee ulko-ovelle. Pidetään tauko, muut treenivät kiertoa. Me yritetään sitä vielä lopuksi, Kiki ei suostu kiertämään - ja mä unohdan kiertämisen mutta yritän saada koiran rentoutumaan (aika huonolla menestyksellä).

En ole ikinä nähnyt Kikin käyttäytyvän niin. Olin kohtuullisen ällistynyt. Meidän villi rämäpää.
Pihalla koira ravisteli itsensä, kävi pissalla ja kiehnäsi hangessa. Eli oli ihan "normaali".

Eilen ajelin sitten aamulla hallille, Kiki sai Katjalta / koirakoululta pyyhkeen (erinäinen joukkio koirakoulun oppilaita sai pyyhkeitä, tuubihuiveja ja hallitunteja - jos oli saanut tuloksia jostain lajeista vuoden aikana - ja ilmoitti niistä koirakoulun fb-ryhmässä (en ole varma oliko kyseessä arpajaiset vai palkittiinko kaikki)) ja kävin sen hakemassa. Samalla käytin Kikin hallissa. Se oli vieläkin vähän vaisu siellä. Ei niin vaisu kuin ti-iltana, mutta jotain se muisti silti. Yritin leikkiä koiran kanssa, vaihtelevalla menestyksellä. Tehtiin yks hyppy ja siitä hillitön palkkaus -lelulla, koira rupesi jo vähän lämpenemään ajatukselle eli rentoutumaan. Sitten Katja sai loistavan idean ja teki yhden nosepiilon koiralle. Kiki ois halunnut pian mennä The Hajun etsimispuuhiin. Hetki annettiin sen vanhettua ja sitten päästettiin koira etsimään - ihan suoraan se ei hajua paikallistanut, teki kyllä hyvin töitä kokoajan ja lopulta löysikin sen. Siitä sitten kehut ja palkka. Kiki näytti mulle kolme kertaa missä haju on - ja oli ihan tohkeissaan <3
Ja lähti iloisella mielellä pois hallista :-)

Ei kommentteja: