sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Pelin nimi on lusikka

Kikillä on ihan älyttömästi virtaa. Virtaa on, mutta koiraa pitäisi silti rajoittaa ettei se riko itseään lisää. Odotellaan tuloksia alkuviikon ell:llä käynnistä ja pitäisi "ottaa iisisti". Siinä se on rajoilla, että onnistutaanko.

Reeniä ei oikein voi, kun monet jutut on jotain "jumppaavia" tai semmosia missä koira voi oppia väärän tavan tehdä ihan vain siksi että se varoo jotain osaa kropastaan. Aivojumpat pitäisi olla sellaisia, että jos vaikka koira oppii ne "väärin" niin sillä ei ole mitään väliä "tulevaa uraa" ajatellen. 

Kävinpä sitten pelaamassa Kikin kanssa  takapihalla lusikkaa. Eli ne lusikat mitä ostin joskus keväällä/alkukesästä, niin levittelin nurmikolle parin neliön alueelle. Mulla oli naksutin ja pilkottuja lihapullia. Ja sitten vaan odotin mitä koira tekee. Kun Kiki koski lusikkaan (kuonolla tai tassulla) niin naksautin ja palkkasin. Välillä siirtelin lusikoita hieman eri paikkaan. Eli täysin älyvapaa "reeni" ja palkkauskriteeri ei kovin tarkka. Mutta millään semmosella ei ollut väliä, pääasia oli se että koiran piti tehdä jotain, josta naksuttelin ja palkkasin sitä. Tuntui tuo tykkäävän tuostakin. Eipä se koira sitä tiedä, että mikä sillä teettämäni asia on hyödyllistä ja mikä tyhmää ;-)

Ei kommentteja: