maanantai 24. lokakuuta 2016

Bataattipotturieska

Nälkä. Mikä ihana klisee. Niinpä niin. Maltoin sitten kaupassa mieleni ja vältin kaikki kiusaukset. Mutta mitä tehdä kun pääsee kotiin ja on kiljuva nälkä eikä ole "mitään kivaa syötävää"? Päätin yrittää hyödyntää edellispäivän ruuanjämät ja tehdä rieskasia.

Eli
  1. Lisäsin pottubataattimuusi kattilaan (ei tarkkaa tietoa paljonko muusia oli jäljellä) yhden (raa'an) kananmunan (ilman kuoria)
  2. Sekoitin tuon ihmeellisen näköisen sotkun yhtenäisemmäksi
  3. Lisäsin jonnin verran suolaa, sekoitin lisää
  4. Lisäsin vehnäjauhoja muutaman desin ja vaivasin taikinan
  5. Laitoin uunin lämpiämään 250 asteeseen 
  6. Otin taikinasta about nyrkin kokoisen klöntin, pyörittelin sitä ensin käsissä hetken ja pistin sitten uunipellille (leivinpaperin päälle) ja painelin pyörykän linttanaksi. 
  7. Toistin kolme kertaa eli levylle päätyi neljä rieskan yritelmää
  8. Pistin tuotokset uuniin
  9. Odotin noin vartin (ehkä hieman alle)  ja otin rieskaset pois uunista





Muuten ihan jees, mutta koska bataattimuusi toi makeutta niin suolaa olisi voinut pistää taikinaan pari ripsausta enemmän. 

Ei kommentteja: