perjantai 16. lokakuuta 2015

Voiko tämä totta ollakaan

No ohhoh minkä uutisen bongasin fb:stä.

"Uusia poikkeuslupia siklosporiinilla ja fenyylipropanoliamiinilla lääkityille koirille.Kennelliiton hallitus päätti kokouksessaan 8.10.2015 että antidopingohjeeseen tehdään lisäys, jolla sallitaan ehdollisesti virallisiin koiratapahtumiin osallistuville koirille siklosporiinin käyttö silmäsairauksien (pannus, krooninen pinnallinen keratiitti ja kuivasilmäisyys) ja immunologisten ihosairauksien (atopia, SA I sebaceous adenitis ja perianaalifistuloosi/ anaalifurunkuloosi) lääkityksessä sekä fenyylipropanoliamiinin käyttö virtsankarkailun estoon steriloiduille nartuille. Uudet poikkeusluvat tulevat voimaan 1.1.2016 alkaen. Hakulomakepohjat julkaistaan mahdollisimman pian.

Edellytykset poikkeusluvalle fenyylipropanoliamiinin osalta
Eläinlääkäri täyttää poikkeuslupahakemukseen tarvittavat tiedot koiran terveydentilasta ja lääkityksestä. Koiran on oltava eläinlääkärin arvion perusteella oireeton ja esteetön osallistumaan koiratapahtumiin. Koiratapahtumiin osallistuessa edellisestä eläinlääkärin kontrollista saa olla korkeintaan 12 kk, todistus kontrollikäynnistä oltava mukana koiratapahtumaan osallistuttaessa.
Em. lääkeaineilla on jatkossakin voimassa varoajat ellei koiralle ole haettu poikkeuslupaa.
Poikkeusluvista tulee merkintä jalostustietojärjestelmään."
Lähde: Kennelliitto

Tämä on nyt vähän semmoinen "en usko ennen kuin näen" -tyyppinen juttu, joten en vielä täytä ens vuoden kalenteria kaikenmaailman kokeilla ja näyttelyillä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lätäkkö-kirjoitukset loppuvat? Koskeeko tämä näyttelyitä, TOKO:a, agia jne? T. Niina

Kaisa kirjoitti...

En tohi vielä luvata, että lätäkköjutut olisivat tulleet tiensä päähän. Lääkettähän Nemi kuitenkin syö hamaan tulevaisuuteen asti. Kait tuo koskee kaikkia kisoja/kokeita/näytelmiä. Mutta en tosiaan usko tähän uutiseen ennen kuin mulla on semmonen lappunen mikä oikeuttaa osallistumaan ilman lääketaukoja.