perjantai 23. lokakuuta 2015

Vko 43, ohjatut reenit (1/2)

Ke-iltana oli ohjatut toksut. En ehkä ihan niin paljoa ottanut häiriötä niistä muutamista tyypeistä kuin aiemmin. Mutta ahisti silti hitusen.

Itekseni tein ruutua (lyhyeltä matkalta, palkka ruudussa), noutokapulan nostonaksutusta (Nemi oli innokas. paljon palkkaa. oli kivaa), kaukoja (ei tuntunut oikein toimivan nyt - rupesi epäilyttämään, että ehkä se hierojan meille kutsuminen ei ollut pöllömpi idea), jäävien asentoja (meni arvailuksi aika paljon).

Ohjatusti tehtiin sivuaskelia. Tajusin tehneeni (vuosia?) vasemmalle menon väärin. Tätä jankattiin sitten Jennin kanssa. En tullut hullua hurskaammaksi. Teoriassa ymmärsin kyllä miten Jenni tansahteli menemään, mutta mun jalat eivät taipuneet siihen. En tosiaankaan tiedä miten saisin sen alemman jalan pysymään siellä alemmalla tasolla koko ajan. Mietin, että onko tää nyt niitä juttuja missä mun pitää töpöttää väliaskelia jonnekin (mikä tässä kohtaa on väärä tapa kun jalkojen pitäisi koko ajan mennä kontrolloidusti tietyllä linjalla/tasolla) hakien samalla tasapainoa. Vai onko tuo vain harjoituksen puutetta, että se sujuisi kyllä jos reenaisin tarpeeksi? En todellakaan tiedä. Keskiviikon jälkeen oon kyllä yrittänyt tuota muutaman kerran (Nemi on saanut hyvästä mukana olosta palkkaa, mutta tuskin on oppinut mitään fiksua siinä samalla), mutta en mitenkään mairittelevan hyvällä menestyksellä.

Lisäksi tehtiin kiertojutskaa. Ekaa kertaa otin tähän mukaan sen "kato" -jutun. (Jennillä "katon" tilalla on "missä") Kato:a oon reenannu kotona jokusen kuukauden ruokakupin avulla. Kattohan se. koira siis. Siitä ei saanut päästää koiraa vielä kiertämään kun eka sen piti ottaa muhun kontakti. Yleisenä juttuna oli ollut, että kiertoreeniin otettaisiin joku häiriä mukaan. Esim lelu tai nami jonnekin mihin ei kuitenkaan olisi saanut mennä.  Nemille ei onnekseni otettu mitään ylimääräistä härää tohon mukaan. Jälkimmäisen namialustan laitoin mun taakse. Se tuli kans uutena juttuna tähän. Nemi kiersi hienosti, ekalla kerralla äkäs jonku äänen joka ei ollu haukkuminen kuitenkaan. Tehtiin pari muutakin kertaa. mun piti hieman ohjata sitä sille toiselle namille niin että tajusi mennä mun vasemman käden puolelta sinne namille. Kuulemma pitäisi matkaa pidentää tähän reeniin jatkossa.

Ennen paikallaoloreeniä tehtiin käsky-harjoitetta. Siis maahan-sivulle-maahan jne. Nemi oli tosi jähmeä tässä, ihan kuutamolla (korvat lomalla).
Lopuksi tehtiin paikallaoloa. Koirat lomittain (ks kuva. Kuvasta kiitos Marjatta S.:lle :)). Nemille istuminen. Istuhan se. Ja kesti takana käymisen.

© Marjatta Savolainen

© Kaisa



Ei kommentteja: