maanantai 19. lokakuuta 2015

Kirjaviisautta

Hieman ennen kuin Merri muutti meille niin aloin hankkimaan tietoa koirista ja niiden kouluttamisesta kirjoja lukemalla. Osa kirjoista piti ostaa myös omaan kirjahyllyyn. Luin paljon koirakirjallisuutta myös Merrin parina ensimmäisenä elinvuotena. Harrastus kirjakauppojen (/divareiden etc) koirakirjakokoelmien tutkimisesta jäi pysyvästi. Ja yhä edelleen ostelen silloin tällöin uusia opuksia hyllyyni. Ei varsinaisesti luettaviksi, mutta toinen keräilyn kohde on eri kieliset koirarotukirjat, niitäkin on kertynyt jo melkoinen joukkio. Enää en voi sanoa lukeneeni kannesta kanteen kaikkia näitä kirjoja... 



3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu yksi koirakirjoja himoitseva harrastaja! Mulla on kyllä takana aikamoinen kasa luettuja koirakirjoja. Olen myös aika lailla kirjaston valikoimaan luottava lukija, omasta hyllystä multa löytyy koira-aiheista kirjallisuutta vain joitain kappaleita. :)

Koiraharrastuksen alkutaipaleella ahmin enimmäkseen koulutusaiheisia kirjoja, sittemmin laajensin myös muihin koiriin liittyviin aiheisiin. Nyt olen lukenut paljon koirien historiasta, filosofiasta, käyttäytymisestä sekä koirasta ylipäätään eläimenä. On noita rotukirjojakin joskus pikkutyttönä tullut läpi jonkin verran kahlattua! :D Ehdottomat lempparit ovat kyllä eriytyneet joukosta, niistä olenkin vissiin joskus kirjoittanut postauksen. Linkaankin sen tähän alas, ei tarvitse uudemman kerran niitä ruveta esittelemään. :) Mun mielestäni jokaisen koiraharrastajan pitäisi olla kiinnostunut koira-aiheisesta kirjallisuudesta, kirjat tuovat niin ison mahdollisuuden oppia uutta!

http://onnilauma.blogspot.fi/2015/08/kirjallisuutta.html

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kaisa kirjoitti...

Noutajille varmaan löytyykin ihan hyvin erilaisia kirjoja :) Jos jossakin olen törmännyt ruotsinlapinkoirista kertoviin kirjoihin niin ne olen kyllä sitten ostanutkin. Tuossa "Svenska hundraser : ett kulturarv = Swedish native breeds : a cultural heritage" on jopa kirjailijan (Åsa Lindholm) nimmari kun ostettiin se Ruotsin maailmanvoittajanäyttelystä 2008 :)