keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Asennetta!



Maanantain Merrin radat menivät jotenkin näin:




Niin. Sitä Asennetta kaivattiin itselle siis. Eikä mitään löysäilyjä vaan keskittymistä tekemiseen ja kunnollista ohjausta. Sen kun muistaisikin - aina!

Aloitettiin numeroradasta. Koira hurahtaa putkeen. Tääh! Meijän Merri, miten se nyt noin? Ja vielä aika vauhdilla. Okei okei, se putki oli siinä tyrkyllä mutta silti. Alusta uusiksi, tässätystä (pysähtymättä) ykkösen ja kakkosen välissä joten ongelmitta pujotteluun. Pujon otin esteen oikealta puolelta. Aluksi vedätin liikaa ja olin liian nopeesti hypyllä ja ajauduin liian lähelle putkea. Enempi koiran tahtiin pujossa ja sitten lähetystä putkeen, jotta ehdin kunnolla persjätteilemään ja liikkumaan hypylle ja seuraavalle putkelle päin. Irtoavamman koiran olisi voinut vain lähetellä sinne putkeen, kauempaakin siis. Mutta ei Mersua. Otin koiran vastaan putkelta ja kannustin sitä hyppelemään hypyt jotta sain sen nopsasti puomille. En tiä oisko tuossa ollut Merrille vieläkin nopeempi tapa. Ts mulle.
Puomilta kun palkkasin koiran pallolla (mitä nykyisin eniten agiharkoissa palkkana käytetään), niin en ajatellut kunnolla mitä teen--joten koira hyppäsi aika ylhäältä :o Tarkkuutta peliin siis!

Muiden harkatessa tein yhden hypyn avulla "käärmekättä" joka sikälimikäli oli hankalaa kun itseä piti asetella sopivasti ja kysyi koiralta kärsivällisyyttä. Aluksi harkka meni ihan hyvin, mutta sitten koira rupesi tulemaan siivekkeen vierestä mun luo (eikä hypyn kautta). Mitä lie tein väärin.. Lisäksi harkkasin kääntymistä. En tiä onko tämä nyt jenkkikäännöksen ja Mikan neuvoman käännöksen välimuoto. Vai jotain aivan muuta. Lähetän koiran siis (vielä aika lyhyeltä matkalta) hypylle käskyllä "käänny" jolloin se tulee siivekettä nuollen takaisin mun luo jolloin heitän sille palkan.

Toisena harjoitteena tehtiin tuo kirjain-rata. Joka oikeesti aloitettiin puomin loppupäästä. Eli istutettiin koira siihen alastulokontaktille. Takaahypyssä ei ongelmaa. Ja olen jopa oppinut putkilla käyttämään vastakkaista kättä joten sain koiran kyllä toisen putkensuun ohitse. Mutta sitten koira ei meinannut irrota putkeen - joten siinä kun koira on jo ohittanut väärän putkenpään niin olisin kuulemma voinut jo ohjata koiraa putkeen koiran puoleisellakin kädellä. Voi käsien käyttö - miten se voikin olla aina vain niin vaikeata?? (mitä, missä ja milloin)
E-hypyn jälkeen menin pujottelun ja putken väliin (jossa saattoi olla hitunen enemmän tilaa kuin mitä kuvasta voisi luulla :D) tekemään valssin, jotta olin pujossa oik.puolella estettä. Ensin otin koiran sivuvientinä seur.hypylle ja putkeen. Mutta esteet taisivat olla jotenkin niin että siinä tuli liikaa kaarretta/kiertämistä joten oli kuitenkin kätsympää tehdä valssi pujon päässä ja jatkaa siitä eri puolelta hyppyä etiäpäin.
Ekalla kerralla Merri meni hyvin c-putkeen (itse ulkokaarteessa), mutta sitten menikin esteestä ohitse. Tuollaisia pitäisi harjoitella paljon lisää, jotta itte saisin vastakkaisen käden käytön tässäkin kohtaa (ja peruuttelun) takaraivoon. Lopussa ei ollutkaan sitten mitään ongelmaa.

Kiitoksia Jarmolle syksyn treeneistä!

Ei kommentteja: