maanantai 1. joulukuuta 2008

3*3.


Viikonloppuna rallattelin Merrin kanssa neljä virallista agilityrataa (ts yks niistä oli hyppäri) omissa kisoissa Haukiputaalla. Tuomarina siis Jarmo Jämsä, jonka radat olivat aikasta kivoja, mutta ihanneajat tiukkoja.

A-rata. Muuten hyvä, mutta ihan tolkuttoman huonot putkiin menot. Minä huudan koiralle "putkeen" ja se mulle "mee itte". Noh, koira menee lopulta putkeen. Jos toiseenkin. Ei tule virheitä. Mutta aikaa palaa. Tulos seittemän ja jotain sij.3/10.

B-rata. Paljon sujuvampi kuin eka rata. Hitusen putket tökkii edelleen. Yhdet hyppelyt vien riskillä sivuvientinä enkä ala taiteilemaan muuta. Se kannattaa. Kivan oloinen rata. Yliaikaa vain hieman yli 3 sekuntia. Sama sijoitus kuin edelliseltä radalta eli 3/10.

C-rata. Hyppäri. Suunnittelen kovasti persjättöjä. En kuitenkaan ehdi niille. Tulee pakko-leikkauksia. Joista tulee tökköjä, Merri tönkkii parinkin hypyn edessä. Jarmo ei kuitenkaan anna kieltoja. Mutta aikaa palaa. Tulos jotain kuus sekkaa yliaikaa. Sij. 3/?

D-rata. Tämä on jo selkeesti vaikeempi kuin viikonlopun aiemmat radat. Vaikeutta tuo putki-a -yhdistelmä. Ainakin minit tekivät tosi paljon hylkyjä..  Merri on hieman tahmea, ja toisella kerralla kun pitää mennä aalle .. siltä loppuu usko, kun oma liikkeeni pysähtyy kun pitää kiertää se putki. Joten Mersu tulee aalta pois. Siitä siis kielto ja ihanneajan ylitystä kymmenen sekuntia. Sijoitus tällä kertaa neljäs.

Mutta kiva oli humputella kisamaisesti vaihteeksi Mersuliinin kanssa. Vaikka kyllä se huutaa siinä lähdössä ihan mahdottomasti. Varmaan radalla muutenkin, mutta sitä en niin tiedosta. Suljen korvani enimmältä huudolta. Joku tosin taisi yleisöstä sanoa b-radan jälkeen, että Merri meni hienosti - ja välillä vissiin piti keskittyä etenemiseenkin kun oli tovin radalla hiljaakin!


Ei kommentteja: