perjantai 18. joulukuuta 2020

Erilainen joulukuu

 Normaalisti meidän joulunpyhät ovat menneet niin, että ollaan käyty sukuloimassa sekä minun että mieheni (Eetu) vanhempien luona. Kummassakin paikassa ollaan oltu vuodesta riippuen 1-2 yötä. Tänä vuonna tähän tulee poikkeus, koska Eetu kaatui viikko sitten lenkillä sillä seuraamuksella, että vasen käsi meni poikki. Eipä kannata muiden nurkkiin mennä nyt olemaan. 

Useita päiviä oli siis liukkaat kelit, Kikin ulkoilutus lenkit kuljin nastakengillä - jotka eivät mitkään maailmanparhaat piikkikengät ole - ja tätä myöten Kiki sai melkoisen lyhyitä ja hitaita ulkoilutuksia. Kuten sata kertaan sanottu, niin nastakengissäni ei ole korotusta joten en voi niitä pitää kauaa jaloissa, koska siitä seuraa itselleni lonkka- ja selkäkipuja (jalkakivuista puhumattakaan). 

Nyt kelit ovat jo hivenen talvisemmat, joten olen ulkoillut myös normitalvikengillä. Varovasti tassutellen toki, mutta hieman pidempiä lenkkejä tehden. Kikillä olisi hulluna virtaa, tosin se tekee lähes aina viimeiset sadat metrit ennen kotiin tuloa se harrastaa viivytystaktiikkoja ettei tarttis mennä vielä kotiin/sisälle. 

Joitain viime aikojen lenkkejä olen käyttänyt koiraa lenkillä flexissä. Flexiä käytin aika paljon Nemin kanssa, jos olin koiran kanssa kahdestaan ulkona. Aiemmin Kiki on (mun kanssa) flexiin suhtautunut välillä raivostuttavasti pitäen sitä esim vieheenä eli pelannut sillä - ja kaikki flexiä käyttäneet tietävät ettei ole kovinkaan kiva jos se naru sotkeentuu, yhtään mihinkään. Eli flexi ei ole mikään peliväline. Nyttemmin siis jo koiruus käyttäytyy sen kanssa paremmin, toki esim kiehnäystuokioiden yhteydessä yleensä joudun oikomaan narun koiran tassujen ympäriltä (mistä pikkukoira ei tykkää). Muutoin Kiki on meidän koirista paras selvittämään hihnan tassujensa välistä tai kiertämään katutolpat, puut jne ilman erillistä käskyttämistä. 

Tänään sitten käytin Kikin Sunissa kynsien leikkuussa. Kerta se on ensimmäinen, kun koiraa eläinlääkärissä tässä asiassa käytin. Mutta koska Eetun toinen käsi ei ole käyttökunnossa ja itse en ole koskaan koiran kynsiä leikannut niin näin tällä kertaa. Harkitsin kyllä josko olisin kysynyt jotain kaveria jelppimään, mutta koin helpommaksi Sunissa käyttämisen. Toimenpiteen teki hoitaja ja se maksoi 15 euroa - eli ei siis paha hinta silloin tällöin tehtäväksi/maksettavaksi. (ja minen leiko koirien kynsiä käsien tärinän takia)

Ei kommentteja: