lauantai 5. joulukuuta 2020

Seikkailu kurssiviidakossa

 Rupesin tässä päivänä eräänä miettimään, että kun nelonen tulee niin olisi ehkä hyvä tietää mitä kaikkea tällä seudulla on (ideaalitilanteessa jossa ei tarvitse murehtia koronasta) on kurssien muodossa tarjolla koiranpennuille. 


edit. Huonosti löytyy tietoa, koska monilla sivuilla sanotaan ettei nyt ole kurssitarjontaa - koska korona. Hankalan ajankohdan olen ottanut tälle raapustukselle, noh, ei mahda mitään - se on kirjoitettava silloin kun inspiraatio iskee (lol). 

Tämän postauksen tiedot perustuvat tänään (5.12.20) kyseisten koirakoulujen verkkosivuilta (tjsp) löytyneisiin tietoihin. En mieti tässä kirjoituksessa sitä minkä paikan sijainti olisi meiltä katsottuna paras (lyhin matka tms). 


edit. 04.01.21 
Hieman muutoksia teksteihin. 


Riikan Hauska Koirakoulu

Limingassa (ja Tampereella) toimiva koirakoulu, jossa 75 euron hintaan tarjolla pentukursseja, joissa harjoitellaan muunmuassa kontaktia, remmissä kulkemista, ohituksia jne koiran perustaitoja. Koirakoulusta löytyy myös pennuille tarkoitettu tokokurssi. 


Rallyhaukut

Pentukurssilla on kuusi koulutuskertaa (+teoriatunti + valokuvaus) ja kurssin hinta on 119 €. Tunneilla harjoitellaan muunmuassa hihnakäyttäytymistä, paikallaoloa ja kontaktia. Koulutus tarkoitettu 3-12  kk ikäisille koirille. Kouluttaja Mira Elfving tai Juha Tervo. Kurssit pidetään Limingantullissa Oulussa. 

Oulun Seudun Terrieriyhdistys

Koulutuksia sekä Toppilassa että Haukkukeitaalla, kursseille tervetulleita muutkin kuin terrierit - jäsenet kuitenkin etusijalla / edullisemmin hinnoin. Tällä hetkellä ei kursseja, normaalisti ilmeisesti ainakin pentuleikkikouluja. 

Oulun Seudun Kennel- ja Agilityseura

KAS:n treenipaikat sijaitsevat Limingantullissa ja Kuivasjärvellä. Pääsääntöisesti KASsilaiset treenaavat agilityä, tokoa tai rallytokoa. Jokaisella treenikaudella on 1-2 pentukurssia. 

Oulun Koirakerho

Hiirosen urheilupuistossa sijaitseva koirakerho, jonka ryhmissä yleensä talkoilleet jäsenet etusijalla treenipaikkojen saannissa. Ei yleispentukursseja, eri lajien pentu/alkeiskursseja satunnaisesti. Kouluttajat ja hinnat vaihtelevat. 

Minnan koirakoulu

Tupoksella sijaitsevassa koirakoulussa pääpaino lienee agilityssä ja paimennuksessa. Yleispentukursseja ei näytä olevan, mutta Pentuagilitykurssi on tarkoitettu 5-10 kk ikäisille koirille. Pentuagilitykurssilla on kahdeksan koulutuskertaa ja kurssi maksaa 137 €. Kouluttaja Minna Jokisaari. 

Koirakoulu Koiraamo

Pentukurssi pidetään Muskettikoiran tiloissa Maikkulassa (sekä mahdollisesti myös Pikkaralassa), kurssin alkaessa pentu saa olla korkeintaan 6kk:n ikäinen. Positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. 10 tuntia hintaan 220 €. Kouluttaja Satu Vertainen. 

Koirakoulu Kisma

Kempeleessä sijaitseva koirakoulu, jonka ohjelmistosta löytyy peruspentukurssi ja harrastuskoiran uraa suunnittelevien pentukurssi. Pentukurssien kouluttajatiedot löytyvät koirakoulu Kisman kotisivuilta (penturyhmissä voi olla myös eri kouluttaja kuin Katja Sulkala). Yhdellä kurssilla viisi treenikertaa hintaan 100 €. 

Kiimingin koiraharrastajat

Pentukursseja satunnaisesti, etusija jäsenillä/talkoilleilla. Hinta jäsenille halvempi kuin muille, viime kesänä ollut viiden kerran kurssi, mikä on maksanut 30/50 €. Kurssilla harjoitellaan kontaktia ja muita perusasioita. 

Kadape koirakoulu

En löytänyt tietoa siitä, että missä päin Oulun seutua kurssit pidetään, mutta järjestävät kuitenkin pentukursseja, joissa harjoitellaan koiranperustaitoja (luoksetulo, istu, seiso, maahan, ...), kurssilla tutustutaan myös naksutuskoulutukseen. Kurssilla viisi harjoituskertaa hintaan 95 €. Kouluttaja Katja Pesonen. 


Ihana Koiruus

Kaiketi aika uusi koirakoulu Oulun seudulla (?), jossa tarjolla olevassa pentukurssissa on viisi käytännönharjoituskertaa ja yksi teoriatunti (etänä). Pentukurssi maksaa 90 euroa ja se pidetään lämpimässä tekonurmihallissa - myöhemmin tulossa halvempia kursseja Kuivasjärvellä kylmässä maneesissa. Kouluttaja Milja Virranniemi. 


Avarian Sportdogs

Maikkulassa Oulussa sijaitseva koirakoulu. Pentukurssi on tarkoitettu 2-12 kuukauden ikäisille koirille, kurssilla harjoitellaan erilaisia koiranperustaitoja (niin perussessen kuin tulevan harrastuskoirankin). Katso tarkempi kurssikuvaus verkkosivulta. Kurssilla neljä harjoituskertaa, jotka maksavat yhteensä 80 €. Kouluttaja Annika Haikonen. 


Active Dog

Agilityyn erikoistunut koirakoulu Haukiputaalla. Yli kolmen kuukauden ikäisille koirille tarjolla "Agilityyn valmistava kurssi 1 & 2", yksi kurssi = 10 harjoituskertaa. 240 €. Kouluttaja Mari Kaplas / Mikko Aaltonen. 






Kiki Active Dogs koirakoulun kurssilla noin puolen vuoden ikäisenä.

Ei kommentteja: