tiistai 5. toukokuuta 2020

Vähän kuin kevennyksiä

Eilen tuli päättäjiltä taas tiedotuksia koronaan liittyen:

Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen.
Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.
Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti.
Kokoontumisrajoituksia on tarpeen edelleen asettaa. Epidemiologisen arvion perustella on mahdollista lieventää henkilömäärärajoitusta nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä.

Lähde: Valtioneuvosto.fi

Treenausten kannalta ollaan siis menossa parempaa kohti, mutta samalla pienellä kysymysmerkillä kalenterissa olleita juttuja voi samalla kumitella pois.




Okk antoi myös eilen tiedotteen jäsenilleen tulevasta ulko/kesätreenikaudesta:

"Nykyisen tilanteen vallitessa on päädytty siihen ratkaisuun, että kesäkausi pyritään aloittamaan kesäkuun alussa. Kesä on päätetty järjestää kahtena kurssijaksona. Ensimmäinen jakso viikoilla 23-28 sekä toinen viikoilla 29-34. Kursseille haku ja ohjeistus tulee myöhemmin jaosten toimesta."

"Lisäksi päätettiin, että kun kevätkausi jäi treenaajilla lyhyeksi, ovat kevätkaudella ryhmissä treenanneet oikeutettuja omatoimitreeneihin ulkokentillä tästä päivästä elokuun loppuun saakka. Mahdolliset kentät ovat siis hallin takakenttä, agilitykenttä sekä pk-kenttä. Kentille toimitetaan joitakin treenivälineitä, mutta aivan kaikkea ei ole mahdollista ulkona säilyttää.

Sovimme, että sekä viralliset kilpailut ja kokeet että epäviralliset kilpailut on peruttu toukokuusta heinäkuun loppuun."



Ei siis tule esim koiratanssi- tai rallytokokilpailuja kesäkuussa. 
Mutta Haukkiksen ulkokentille voin mennä Kikin kanssa kesällä reenailemaan :-)

Kesällä nyt ei niin nöpönnuukaa ole vaik en mihinkään kurssimuotoisiin ryhmiin saisikaan meitä tungettua - ei ole vielä tietoa millaisia kursseja on tulossa ja millä perustein sinne koirakot otetaan. 


Plus koska nuo koronakevennykset tulivat niin ihan hyvällä omallatunnolla voin sopivien tilaisuuksien tullen treenailla yksityisillä koirakouluillakin :-)

Reissujen suhteen tämä kesä tulee meillä olemaan enivei poikkeuksellinen, kun ei voida lähteä perinteiselle pitkälle road tripille seikkailemaan jonnekin päin Eurooppaa. Eli ollaan oletettavasti kotosalla enemmän kuin yleensä kesäisin. 

Ei kommentteja: