tiistai 26. toukokuuta 2020

Agilityväen kapina

Aksaihmiset rupesivat purnaamaan venyvästä kisatauosta - ihan asiallisesti lähestyivät ensin lajiliittoa, joka laittoi kirjelmän (tai kirjelmiä) Kennelliittoon. Ja tadaa. Kennelliitto otti ja muutti kantaansa, näin ollen aksakisoja voidaan järjestää (tietyin ehdoin ja erityisjärjestelyin) tulevana kesänä.

Samalla sitten muihinkin lajeihin - Palveluskoiraliiton alaisiin - tuli vapautuksia. Eli


"Palveluskoiraliiton hallitus on 22.5.2020 päättänyt, että palvelus- ja pelastuskoirakokeita, VIRTA-käyttöönottotarkastuksia, koiratanssikilpailuja, TOKO-kokeita ja luonnetestejä voi järjestää 1.6. alkaen noudattaen voimassa olevia viranomaisten, Aluehallintoviraston, Suomen Kennelliiton ja Palveluskoiraliiton ohjeita.

MH-luonnekuvauksia ja rally-tokokilpailuja ei järjestetä 1.6.–31.7.2020 välisenä aikana."

Lähde


Eli siis koiratanssikisoja saattaa kesän aikana ollakin, enpä tosin tiedä vaikuttaako se itsellä suuntaan tai toiseen mitään kun se koreo on edelleen palasina. Rallyssa ei voi startata eikä just nyt kauhesti haittaakaan kun ehdin jo asennoitua siihen ettei kesällä kisoja ole.

Palstojen perusteella joitain toisia häiritsee rallykisojen puute hieman enemmän. Itse en jaksa tuohtua puoleen tai toiseen asiasta.

2 kommenttia:

Lucy ja Roni kirjoitti...

Meitä jäi hieman harmittamaan rally-tokokisojen pois jääminen, kun keväälläkään ei ehditty kisaamaan, mutta onneksi kesällä on muitakin lajeja, joissa saa taas kisata. :)

Kaisa kirjoitti...

Joo, siis kyllä muakin harmitti kun rallytokokisat peruuntuivat - jo silloin maaliskuussa kun oli toivomus kisata rallyssa kevättalvella ja hankkia kisakokemusta, josko pikkuhiljaa oltaisiin saatu tuloksiakin. Kesällä en tiedä oltaisiinko kisattu kun ulkona on reaktiiviselle häiriöherkkikselle varmaan hallejakin enemmän kaikenlaista keskittymisen keskeyttäjää ...

Meni tavoitteet ja suunnitelmat rallyn osalta tältä vuodelta plörinäksi enkä ole vielä jaksanut miettiä sen lajin osalta meille uutta suunnitelmaa/tulevaisuutta.