Sen jälkeen kun lopetin reenaamisen koirayhdistyksessä niin koirieni reenit ovat menneet kausittain. Kulloisenkin koirakoulun lukujärjestyksen mukaan. Vuosiahan harrastin pääasiassa (ryhmäreenipaikkoina ajateltuna) agilityä ja tokoa ja niistä opinkin ammensin enimmäkseen samasta paikasta. Samoihin aikoihin kun aksa jäi omasta ohjelmasta pois niin tokokoutsi muutti muualle. Niihin aikoihin oli oma koiraharrastus jäissä muutenkin, että mahdetaanko me ylipäänsä enää harrastaa mitään.
Kun vielä oli yhdistystoiminnassa mukana niin treeniryhmäpaikka oli turvattu pidemmäksi aikaa. Itseasiassa omasta seuratoimintaharrastamisesta on niin pitkä aika, että silloin kun olen koirakerhosta ryhmäpaikkoja anonut ei ole vielä ollut olemassa toimitsijapisteiden keräystä - vai onko? Viimeisinä vuosina taisin saada ryhmäpaikan sillä, että koulutin itse (agia). Agikisojen talkoiluista tienasi kisalahjakortteja, en ainakaan muista, että niitä talkoilupisteitä olisi käytetty ryhmäpaikkojen saantiin - mutta voi olla että tästä vain on niin kauan etten muista :-D
Kun tulin mukaan koiraharrastukseen, tai lähinnä agilitymaailmaan, niin kisoissa talkoilu oli itsestäänselvyys, alku vuosina siitä ei hyötynyt mitenkään - tai syötävää sai talkoilupäivän aikana (jos introverttinä ketään tuntemattomana tohti mennä talkoilijaeväitä syömään).
Tokokisoissa en ole tainnut talkoilla koskaan. Silti tokotin ryhmissä ties kuinka monta kautta.
Enivei. Nykyisin seuraan jatkuvasti, että kuka tarjoaa Oulun alueella mitäkin koulutusta. Mikä niistä voisi kiinnostaa? Onko kouluttaja joku nobody joka on käynyt jonkun (kirje)kurssin jossain jostain lajista vai joku jolla on oikeasti tietämystä lajista, kokemusta sen treenaamisesta (kenties kilpailemisestakin - kyllä, kisaaminen kertoo aika paljon, niin moni voi vain sanoa että "kyllä se kotona osaa", mutta jos pääsee kisakentille asti ja osaa jopa sielläkin niin on se vähän eri juttu). Vuosia kisannut ei tokikaan automaattisesti osaa kouluttaa.
Vuosien myötä olen myös oppinut arvostamaan sitä, että "vääriä" rotuja ei katsota nenänvartta pitkin. Kouluttajan pitää antaa yhtälailla aikaa ja panostusta kaikille koirakoille, olipa kouluttajan omat (rotu)intressit mitkä tahansa.
Tällä hetkellä Kikillä on meneillään nosework ja koiratanssikurssit, mutta pian pitäisi päättää mitä tehdään sitten kun nuo kurssit loppuvat? Ja koska nopeat syövät hitaat niin liikaa en voi jäädä asiaa märehtimään. Toko taitaa olla poissa laskuista (ryhmätreenien merkeissä) toistaiseksi. Joten mietinnässä on rallytoko ja nose. Jahka lumet häipyvät niin voidaan alkaa omatoimijälkeilemään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti