perjantai 8. helmikuuta 2019

Jäitä hattuun

Nojoo. Löytyhän se biisi. Se kotiläksy juttu siis. Pitää vielä vaan päättää, että minkä version kappaleesta otan. Biisiin vahvasti liittyy jotain juttuja, tai musta tuntuu, että pitäisi kehitellä tiettyjä temppuja Kikille siihen ohjelmaan, mutta yritän muistutella itseäni että yksinkertainen on kaunista. Eli ei -vielä (heh)- mitään hankalia juttuja vaikka ne sopisivat asiaan yms yms vaan ensin muutamalla perustempulla keston opettelua sinne puoleentoista minuuttiin ja kun jos joskus jonain päivänä se osataan ja hallitaan niin lisätään sitten sekaan niitä hankamampia / teknisempia temppusia. [paitsi jos Kiki joskus osaa ne vettä vaan ja niistä tuleekin perustemppusia ;-)]

Tähän biisiin toki vaikuttaa sellainen "pikku juttu" että en ole testannut vielä siihen omaa liikkumista. Että voi olla että homma kuolee ennen kuin pääsee edes alkuunsa. Mutta ainakaan Kiki ei heti ampunut biisiä kun sen kuuli; hyvä alku siis.

Viime sunnuntain tanssitreeneihin piti laittaa Kikille juoksuhousut jalkaan. Kotona olin muutamaan kertaan testaillut niitä pinkkejä ruotsintuliaisia ja joka kerta Kiki oli sen näköinen että onko pakko ja jäi vaan makoilemaan jonnekin. Että aattelin sitten, että tästä ei hyvä heilu, mutta pakkohan ne housut oli sille reeneihin silti laittaa - jos reeneihin aikoin mennä.

No eikä mitä. Kiki oli heti kun päästiin halliin niin valmis tekemään temppusia. Hieman hetsasin sitä sitten vieläkin parempaan fiilikseen eli ylihehkutin mukana olleita nameja ja Kiki oli ihan että "jeejee".

Iso osa tunnista meni sellaiseen kontaktiharjoitukseen. Eli muut oli kahdessa jonossa -vastakkain- häiriökoirakkoina ja yks pari meni vuorotellen näiden jonojen välistä jonkinlaista kontaktikävelyä plus hieman ennen loppupuolta piti tehdä joku temppu (ei ollut pakko jos se pelkkä kontaktikävely tuotti vaikeuksia). Sai valita, että oliko ne häiriöt lähempänä vai kauempana. Tehtiin kaksi kierrosta. Ekalla Kikille muut oli kauempana ja Kikin kontakti katkesi kerran tai kaks mutta tosi tosi hyvin sain sen takaisin tekemään/kulkemaan mun kanssa. Koira oli siis kokoajan hihnassa (se meidän uus koiratanssihihna eli about metrin mittanen greppihihna). Tehtiin pyörähdystemppu (twist). Toisella kierroksella häiriöt olivat lähempänä eikä lanka katkennut kertaakaan eli Kiki piti muhun täydellisen kontaktin (ja pyörähdys onnistui kuten ed kerralla) 💚

Sitten harjoiteltiin peruuttamista. Kouluttajat kertoivat erilaisia tapoja peruuttamisen opettamiseen ja Kikille parhaimmalta tavalta tuntui alustan käyttö. Ei mitään korkeeta juttua kun ihan vaan joku kynnys/kylppärinmatto tms. Hieman Kiki yritti tarjoilla kosketusalustailua yms mutta kyllä se paljon teki oikeitakin tarjoamisratkaisuja.
Tätä on jonkun verran tällä viikolla reenitty kotona ja kyllä musta tuntuu, että se inan pidemmälle jo peruuttaa kuin mitä ennen tätä versiota peruutusharjotuksista eli vaikuttaa hyvältä tavalta opettaa peruutus :-)

Ei kommentteja: