maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuodenvaihde

Miten uudenvuoden vietto sujui koirien osalta?

kirjoitus jota täydennän jossain välissä

Aamulla käytettiin koiria (poikkeuksellisen) pitkä aamulenkki (mansikkamaa+maaseutu). Keli oli kivan talvinen. Kiki kakkas kahdesti, Nemi ei kertaakaan. Kikille on ihan normaalia kakkia pari kertaa jos lenkki on vähänkään pidempi. Nemi taas on ruvennut vanhoilla päivillään pihtailemaan kakkimista, varsinkin nyt kun on lumista niin se ei tahdo enää mennä hankeen, se on ilmeisesti hankalaa sen mielestä eli ketteryys ei enää riitä pehmeässä lumessa pomppimiseen.

Päivällä ei koirien osalta ollut ihmeitä.
Kävin ostamassa niille puruluut päivällä M&M:stä, jotka on tarkoitus antaa niille jossain vaiheessa josko niiden järsiminen veisi aatokset pois räiskinnältä. Tämä tietysti on minun osalta vain toiveajattelua, sillä jos Kiki pelkää niin se sitten pelkää enkä sinällään aio sitä sen enempää voivotella, mutta jos jollain konstilla voin saada sen ajatukset hetkeksi ydinsodasta pois niin onhan se aina hienojuttu.

Iltapäivällä käytettiin koirat lenkillä. Olisiko tämä ollut siinä klo 15 ja 16 välimaastossa. Ei kuulunut paukahtelua silloin. Nemi kävi onneksi kakalla; Kikiä kakat kiinnostivat vain syömismielessä (sillä on rasittava tapa nappailla satunnaisesti jäätyneitä kakkakikkareita suuhunsa lenkeillä).

Viiden aikaan koirat saivat iltaruokansa ihan normaalisti. Joskus kaskyt yli neljä Kiki sai pienen haukkukohtauksen, johon en tiedä syytä, mutta se saattoi toki kuulla silloin jotain pauketta jostain. Tai sitten se reagoi johonkin muuhun. Me ei reagoitu siihen mitenkään eikä Kiki pitkään haukkunut.

Joskus kahtakymmentä vaille kuusi käytin koirat takapihalla pissalla. Kumpikin oli hihnoissa. Nemi pissasi ensin ja käskin/otin sen sitten sisälle. Kun päästin Kikin vuorollaan ulos niin itsellä alkoi jo savu nousemaan päästä kun pelkäsin että pauke alkaa just kun koira on takapihalla. Mitään ei kuitenkaan kuulunut ja Kiki ehti tekemään monta lumipirua (lumienkeliä) ennen kuin suostui arkisiin asioihin eli pissalla käyntiin. Kun pissailut oli suoritettu käskin koiran sisälle.

Eli so far so good. Nyt kello onkin (ilta)kuusi ja ilotuliteräjähtelyt saavat alkaa ... Ulkona sataa lunta ja jotain myrskyn tapaista on luvattu, joten saas nähdä kuinka paha uusvuos tästä tulee.

edit.


Miten se ilta sitten meni? Puruluut olivat maittavat ja koirat olivat niiden parissa niin kauan kuin niitä kesti. Eli onnistuin semisti luiden ostossa/valinnassa; harmi vaan että ahneet koirat söivät luut heti ts ne olivat ilmeisesti liian hyvät / pienet. Nemihän ei välittänyt paukkeesta mitään, kun ei kuule kunnolla ja on muutenkin aina osannut ottaa uuden vuoden vastaan rennommin kuin Merri tai Kiki. Kiki haukkui jonkun verran pitkin iltaa / yötä ja vaelteli asunnossa plus meni milloin sipsilaatikkopetiin ja milloin muihin paikkoihin pötköttelemään. Olisin sanonut, että selvittiin kuitenkin ihan semisti paukeillasta. Jollei. Oltaisi menty käyttämään koiria iltapissalla joskus kahden aikaan. Pihallahan paukkui vielä vaikka kuinka, just sopivin välein just kun luuli että ehkä se oli sitten siinä, niin kohta joku ampui taas jossain päin raketin. Että mitä vtua. (sisälle nuo eivät kuuluneet, tai sitten yhden aikaan pitivät vain selvän tauon jolloin luulin että raketit oli jo ammuttu ja olisi turvallista mennä ulos). Nemi ei ulkona välittänyt näistä tulittajista mitään, mutta ei suostunut kakkimaan pissasi / merkkaili kuitenkin normaalisti. Onneksi Kiki pissasi 2-3 kertaa, vaikka kiskoi paniikissa eteenpäin hirmuista kyytiä ... :-(

Ei kommentteja: