maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosi 2018 tähän mennessä

Vuoden kohokohdat / saavutukset (satunnaisessa järjestyksessä)

Kiki täytti kaksi vuotta ja sai näyttelyistä sertin sen jälkeen ja sai sitä myöten Suomen Muotovalion arvon. Kiki kävi myös ensimmäistä kertaa ulkomailla koiranäyttelyssä, Norjan Tromssassa se yllätti kaikki olemalla rotunsa paras ja saamalla sertin ja cacibin. Näinpä siitä tuli myös Norjan Muotovalio. Kiki on yhtä ulkomaan cacibbia vaille kansvainvälinen muotovalio, viimeisen cacibin metsästämisellä ei ole kiire kun koira on vielä kovin nuori. Mutta ehkä jossain vaiheessa suunnataan taas näyttelymatkoille ulkomaille?

Näyttelyrintamalta kerrottakoon myös, että Nemi sai kehuja keväterkkarissa ruotsalaiselta tuomarilta. Tuloksena rotunsa paras veteraani sekä näyttelyn kolmanneksi kaunein veteraani. Lisäksi Nemi yllätti meidät tyystin elokuussa Raahen ryhmänäyttelyssä ollen kolmanneksi kaunein pystykorvaryhmän koirista.

Kiki kävi virallisissa terveystarkastuksissa hyvin tuloksin (operoitu kyynär toki 3). Lonkat B:t, polvet 0/0, sydän terve, silmät terveet, selkä terve ja ne kyynärät siis 3/0. Nemi kävi myös silmätarkastuksessa (kaihi).

Kävin kahdeksankymmentäviisi kertaa kuntosalilla 💪 ja täytyy kyllä myöntää, että olen varsin tyytyväinen itseeni varsinkin kun alkutalvesta ja kesällä ei juurikaan tullut käytyä.

Eetu pääsi juoksutavoitteeseensa eli juoksi vuoden aikana tuhat kilometriä. Osalla lenkeistä Kiki oli mukana hyvänä kirittäjänä ja juoksukaverina.

Harrastusrintamalla vuosi oli oikeasti aika huikea: vaikka koetuloksia ei ole (kun kisoissa ei käyty), tehtiin pikkukoiran kanssa silti monenmontaa eri juttua. Nemikin pääsi alkuvuodesta rallytokokurssille ja pitkin vuotta sen kanssa on satunnaisesti reenailtu noseworkkia ja tokoa. Kiki pääsi siis pariin otteeseen paimentamaan lampaita, osallistui niin haku- kuin jälkikurssille, treenasi tokoa, pk-tottista/bh:ta, kävi koiratanssista ja rallytokosta alkeiskurssit ja reenaili hieman noseworkkia.

Eetu osallistui Helmet -lukuhaasteeseen ja siinä lukemiensa kirjojen lisäksi luki kymmenisen muuta kirjaa. Itse luin 29 kirjaa, mikä sinällään ei ole paljon ... mutta on kuitenkin kahdeksan kirjaa enemmän kuin viime vuonna.

Koirien kanssa käytiin kesälomareissulla Ruotsissa ja Norjassa, lisäksi Eetun kanssa käytiin Münchenissä ja Krakovassa. Eetu kävi työmatkoilla Belgiassa, Ruotsissa, Portugalissa, Unkarissa ja Italiassa.


Ei kommentteja: