torstai 13. joulukuuta 2018

hn 39/18 (ja muita Nemi juttuja)

Kampasin toissapäivänä Nemiä, ja päätin -jos muistan vaan- että hetkeen aikaan en harjaile siltä muuta kuin kauluri- ja housukarvoja. Joo, sillä lähtee karvaa myös kyljistä, selästä jne kun sitä kampaa, mutta niin kauan kuin ei mitään mahdotonta tilannetta sillä seudulla ole, niin turha mun siltä koko turkkia päältä kiskoa. Nemillä näet ei ole läskejä mitkä sitä lämmittäisivät.

Josta päästään seuraavaan asiaan, eli harkinnassa on Nemin ruokavalion muovaaminen, kun koira on niin laiha. Vaikka se syö 2½ kertaa päivässä ns oikean ruuan ja lukemattomia erilaisia väliherkkuja ties mistä syystä. Eilen se muuten yritti väenvängällä syödä Kikin lattialle silppuaman nenäliinan. En vaan vielä oikein tiedä miten ruokavaliota muokkaisin, lopputuote ei saa kauheasti muuttua (tavaraa pitää tulla ja se ei saa olla liian löysää; eikä toki liian kovaakaan).

Pari päivää sitten Nemi ei kakannut koko päivänä. Reilun kymmenen vuotta elämästään Nemi oli koira joka meni kakalle kun sen käski. Enää se ei toimi niin. Plus lumi tuntuu haittaavan sen tarpeiden tekoa, jos on liikaa lunta minne uppoaa niin on hankalaa. Plus Nemin koordinaatio ei riitä ts sillä ei ole enää joko uskoa itseensä tai oikeasti voimia hyppiä mihin vaan tai se ei näe kunnolla tai joku muu juttu, mutta se ei loiki ojiin tai pientareille tai kinosten päälle tai minne vaan enää niin kuin ennen. Joku päivä takaperin se jopa vähän "nolona" kakkasi pyörätien sivuun vaikka selvästi olisi tahtonut normaaliin tapaansa mennä niin pitkälle kuin hihna yltää (jonnekin puskikkoon).

Ja sitten. Tässä eräänä iltana koira empi takapihalla iltapissalle menoa kun takapihan kuistin ja piha-alueen rajalla oli pienen pieni lumitönkäre ja koira oli siinä kuistin puolella, että miten se pääsee siitä "kummusta" yli. Voi mun pientä mummokoiraa. Rohkaisin sitä sitten muutamaan otteeseen ne lopulta koira käveli ihan hyvin siitä yli. Mutta olihan se tosi raasu. Seuraavana päivänä kävin polkemassa sen "kummun" linttanaksi.

Ei kommentteja: