keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Vko 7, omatoimireenit

Kävin Nemin kanssa aamulla hallilla. Sitten viime käynnin halli on muuttunut Active Dog Areenasta One Mind Dog Areenaksi. 

Harkattiin ruutua. Koska viimeksi kun reenittiin ruutua niin homma meni läskiksi, niin nyt halusin taata onnistumisen (jos se ylipäänsä on mahdollista). Joten tehtiinkin niin, että vein namikipon (pakasterasia jossa oli lihapulla) ruutuun. Lähetin sitten sieltä parinkymmenen metrin matkalta koiran ruutuun sanoilla "Kato!" odotin että se katso eteenpäin eli kohti ruutua (eikä etuvasemmalle aalle tai johonkin muuhun suuntaan ja muille aksaesteille joita kentälle oli taas ripoteltu sinne tänne) ja kun se katto niin sanoin "Ruutu!" (vai "Ruutu-un?!"). Sinnehän se juoksi, söi lihapullan ja kun kehuessani koiraa se juoksi täysii takaisin mun luo. Vein toisen lihapullan (kun N odotti paikallaan) ja toistin tehtävän. Nyt N meni vieläkin lujempaa ruutuun. Taas sama, kehut ja takaisin mun luo. Kolmas kerta erottui aiemmista siten, että kun Nemi oli syönyt lihapullan ruudussa ja kääntynyt mua päin, niin käskinkin sen seisomaan siellä. Koira seisahtui ja alkoi huutamaan ("helkutti miksen saa juosta täältä pois, jatkettas tätä peliä ikuisuuteen asti - tai kunnes lihapullat loppuvat"), mutta pysyi kyllä paikoillaan. Kävelin koiran luo, vapautin ja palkkasin sen. Ja keräsin ruutuvermeet pois kentältä. 

Seuraavaksi harkattiin etupalkkalautasen kanssa kaikki jäävät lävitse. (siis niin, että aina kun koira oli jäänyt käskettyyn jäävyys asentoon niin vein palkan jotain neljä metriä sen eteen. sitten tein mitä tein ja lopulta vapautin koiran palkalle) Seisominen meni parhaiten. Sen tein ensin ja onnistui kerrasta nappiin. Seuraavaksi oli ohjelmassa istuminen, joka oli eka kerralla epävarma eli ensin seisahtui ja kun jotain mutisin niin istahti. Tehtiin uusiksi ja nyt istui hyvin. Makuun seisoi ensin myös, toisella otannalla ihan ok. 

Sitten leikittiin siilellä. Se oli oma ohjelmanumeronsa kanssa :)

Sitten käytiin jumppanurkassa ufoilemassa ja leikkimässä jumppapäärynällä. 

Lopuksi lähetin koiran jokusen metrin päästä putkeen ja siitä sitten hurjat kehut ja lihapullapalkka. Nemi oli ihan että "Jee!" ja ois selkeesti tahtonut aksata, mutta eihän me mitään semmosta tehty (ei tohi jottei vanhan koiran paikat hajjoo ts tule niitä lihassärkyjä mitä oli muutama vko sitten). Mutta ainakin lähettiin  hallilta pois niin, että koiralla ois ollut vielä virtasta ja intoa touhuta = kun lysti oli ylimmillään. 


Ei kommentteja: