tiistai 10. helmikuuta 2015

Kuntosaleilu blondityyliin (+JM4)

Niin. Kävin viikko sitten opastetulla kuntosalikierroksella (ja sain sen kuntosaliohjelman). Olin sitten melkolailla viikon kipeänä (reidet lähinnä) kuntosaleilun jäljiltä. Jotta tuo pyydetty ohjelma ei olisi jäänyt vain sen kuuluisan yhden kerran varaan ja homma kokeiluasteelle niin menin tänään sitten itsekseni ihmettelemään sinne salille. Jahka olin ensin reenannut Nemin. 

Silloin kun kävin syksyllä ne kolme kertaa Kimmokkeella juoksumattoilemassa niin käytin kenkinä juoksulenkkareitani. Nyt sitten sekä viime viikolla että tänään kenkinä oli lättänät. Ainakin jumppakepin kanssa tehdyissä liikkeissä lättänät varmaan ovatkin ihan järkivalinta; eipähän nilkka mulju.

Aloitin kuntosaleilun minimaalisella venyttelyllä ja sitten hyppäsin juoksumatolle. Nostatin maton vauhdin melko pian 8km/h ja hölkkäsin siinä kilometrin verran. Sitten siirryin niille varsinaisille laitteille. 

Vuosien agireenauksesta ja kisaamisesta on ollut hyötyä, koska olen oppinut tekemään mielikuvareeniä ns ohjaussuunnitelmaa. Näinpä ollen olen yrittänyt pitää mielessäni, että mitä opastetulla kuntosalikierroksella tehtiin. Kyllä, minulla on mustaa valkoisella ja ohjelma paperilla. Mutta eihän se tällaiselle noviisille paljoa kerro. Sen lisäksi, että olen pihalla kuntosalietiketeistä- ja laitteista niin olen myös epävarma ja omaan jonkinlaisen ovifobian. Siis jotenkin ovet eivät vain aukea normaalisti kun minusta on kyse - samaa käytännöllisyysproblematiikkaa voidaan soveltaa muihin laitteisiin, tässä tapauksessa  tietysti niihin kummallisiin kuntosalilaitteisiin. 

Aloitin reenauksen, ts jatkoin juoksumattoilun jälkeen, askelkyykyillä. Jotka on ohjelmaan merkattu tehtäväksi käsipainoilla, mutta jo viikko sitten päädyimme siihen, että on parempi että teen ainakin aluksi niitä jumppakepin avulla (keppi niskan taakse jne). Tämä sujui kaiketi ihan hyvin, tein molemmilla jaloilla 3*8 toistoa. 

Sitten olisi ollut vuorossa lähentäjät ja loitontajat taljalla. Katselin hetken aikaa sitä "taljaa" mutta en muistanut miten se värkki oikein toimii. Taljalla oli  tehty myös tasapainotyynyharjoitus, joten tein sen seuraavaksi. Tällä kertaa pysyin paremmin tasapainotyynyillä (niitä oli kaksi, eli molemmille jaloille omat - eikä yks semmonen kuten Nemin kotiufo on) kuin viime viikolla. 

Kaksi seuraavaa laitetta eivät tuottaneet blondille harmaita hiuksia. Eli kävin tekemässä reisien ojennukset ja koukistukset. Sen laitteen liikkeet missä maataan mahallaan ottivat aika lujille, joten hoin mielessäni "jaksaa jaksaa" ja jaksoinhan minä :)

Sitten kävin tekemässä pystypunnerruksia käsipunteilla (2 kilon puntit, aluksi kevyttä hommaa mutta viiminen sarja tuntui jo vaikiammalta). Sitten toinen taljalaite oli vapautunut, joten menin tekemään niitä "nilkka sidotaan laitteeseen kiinni" liikkeitä eli "lähentäjät ja loitontajat taljalla". Tuo on meleko rankka liikesarja, alottelijalle ainakin. 

Seuraavaksi ihmettelin vartalonkiertolaitetta enkä saanut siihen tolkkua joten menin tekemään vatsalihasreeniä laitteeseen (jota osasin käyttääkin jopa, toisin kuin sitä kiertohässäkkää). Koska edellinen laite jäi vähälle käytölle niin tein hieman enemmän vatsarutistuksia kuin mitä ohjelmaani kuuluu. 

Sitten kuvittelin tehneeni loppuverkkaa vaille ohjelmani loppuun, joten menin takaisin juoksumatolle ja juoksin taas kilometrin verran. Siinä kun hölkkäilin niin näin yhden nuoren naisen yhdellä laitteella ja tajusin, että tuon vekottimen käyttö kuuluu siihen minun ohjelmaan ja en ole sillä vielä tänään mitään tehnyt. Juostuani palasin siis vielä takaisin kummallisuuslaitteille ja kävin tekemässä selän ojennukset. Sitten lukaisin kuntosaliohjelmani läpi ja huomasin että en ole tehnyt kohtaa kahdeksan "yläselkä taljalla (köydet)" mutta koskei minulla ollut hajuakaan mitä se tarkoittaa niin jätin sen tekemättä. 

Sitten venyttelin pikkasen ja poistuin paikalta. 
Nähtäväksi jää, että teinkö liikesarjat kunnolla eli tulevatko lihakset taas kipeäksi ja jos niin kauanko tällä kertaa olen tukossa/jumissa :D 

Ei kommentteja: