maanantai 13. helmikuuta 2012

Toistojen määrä



Koska Lapikkaassa käydään mitä mielenkiintoisempia keskusteluja eriaiheista, jotka saavat aivoni sanomaan sursursur, niin tulin miettineeksi omien koirien kohdalta aihetta: toistot. Miten rlk:t / mun koirat jaksavat tehdä asioita?



Merri on koiristani se, joka on aina valmis lähtemään joka paikkaan. Nemikin lähtee nykyään ihan mielellään, mutta aiemmin se alistui kohtaloonsa, "ei mua kuitenkaan oteta mihinkään mukaan, joten sama maata rötköttää täällä olkkarin lattialla".



Merri myös jaksaa reenata paljon, mutta tokossa (tai ehkei missään) en voi  tehdä samaa asiaa samalla tavoin montaa kertaa. Siis samalla harkkakerralla. Jos yritän tätä, niin Merri muuntaa liikettä "tää ei voinu olla oikein, tahdotkin jotain muuta" tai "tää on tylsä näin, mä osaisin tämmöstäkin". Ja se kestää todella huonosti negatiivista palautetta, eli mun pitäisi aina muistaa etten voi kieltää sitä, koska se vetää herneen nenäänsä ja voi mennä kauankin ennen kuin saan sen tekemään ko asian "tää oli viimekskin väärin".



Nemi ei ehkä toimi ihan niin kuin Merri? Mutta aksassa liian monet toistot näkyvät viretilassa ja vauhdissa.



Merri on myös tosi konservatiivinen. Se ei ymmärrä miksi tokoreeneissä käytettäisiin aksaesteitä lisämausteina. Tai miksi johonkin tuttuun toimintamalliin otettaisiin, joten ihan erilaista mukaan joukkoon.



Toisaalta jossain naksuttelu-höpöjutuissa ei ole tullut vastaan edelläkuvatun laisia tilanteita. Ei vauhdin (?) hidastumista tai puutumista tehtävään asiaan. 

Ei kommentteja: