maanantai 6. helmikuuta 2012

N18 toko


 ohjatut harkat ma 30.01.12

*

Jopas olikin sellainen maanantai, jotta meni monta päivää toipuessa. Enkä kuitenkaan saanut raapustettua kaikkia Jennin ohjeistuksia ja mitä kaikkea teimmekään heti ylös. Ääh, kuinka olenkaan laiska. 

Mutta. Reenasimme ainakin: noutoa ja kaukokäskyjä. 

Tehtiinkö paikallaolo? En muista. 

Noudossa sain väänneltyä Jennin kanssa rautalankaa puolin ja toisin. Ollaan näet jääty jumiin siinä kun Nemi ahistuu kun piän kiinni koko ajan kapulasta, se jopa melkeen tuntu etenevän asiassa kun pidin näppimin poissa heilumasta siitä kapulan likeltä. Mutta siis _ei tarvi_ pitää kapulasta kunhan ottaa siitä kiinni _ennen kuin_ antaa koiran löysätä otteensa kapulasta. Mutta käytännössä nyt kun pito ajat vielä ovat pieniä, niin aika pian sitä joutuu kuitenkin sen käden sinne tunkemaan. Nemihän siis pitää korvat luimussa kun tehään kapula reeniä ja rentoutuu silmin nähden kun vapautan sen namille ja kehun sitä. Ja joo joo, oon rauhallinen ja kannustava ja kehuva sillonkin kun se tekee asiaa, mutta kait se sitten keskittyy niin kovin tai jotain ettei se nyt voi vaan nostaa niitä korviaan ylös. 

Kaukot. Yritin opetella palkkaamaan koira niin, että kun se nousee istumaan niin heittäisin namin saman tien. Ts jo sillä nousu käsimerkillä. Olipas hankalaa. Ja mistä sitä tietää, että istahtaako se koira kun samoin tien pitäs jo palkata sitä. Omituista. Noh, muutoin Nemin kaukot kuulemma olivat ihan hyvällä mallilla. Että se mun murhetus siitä ettei se ole kovinkaan zäpäkkä on vissiin turhaa. 

Itsekseni reenin hyppyä. Tää on nyt ihan hyvällä tolalla. 

Hieman seuruun kääntyilyjä. 

Vatireenejä. 

Naksuttelin koiralle jotain tempukkeita. Mm sen käymään vadissa (käänsin sen toisipäin) jne. Ihan kivat reenit oli Nemin kanssa. Se on melkoisen pätevä tokotuskoira 

Ei kommentteja: