torstai 2. huhtikuuta 2009

Vastarannankiiski => täydellisyys


Ke-aamu, Nemin Active harkat. Teema: pujottelu.

En oikein osannut sanoa kuinka taitava Nemi tässä olisikaan. Siitä kun on niin kauan kun on kulmia reenattu (tai muitakaan keppierikoisuuksia) ja toisaalta taas viime aikoina neiti on tuntunut menevän takapakkia niin monissa agijutuissa, että... täysin siis herran haltuun koko pujo.


  • Kulmia puolikkailla kepeillä, koira hihnassa, palkka pujottelun päähän.
    Tehtiin aluksi yksi toisto molemmilta puolilta
    --> mulla kuulemma hihnan käyttö täydellistä, Nemillä kova into/veto kepeille, eli hyvä sisäänmeno, ja vauhdilla loppuun ja palkalle.
    ---> siis oikeesti, vähänkö siistiä; minä joka alunperin todellakin vastustin tuollaista tapaa tehdä pujottelua, siis että koira hihnassa ja eikö se ole vaikeetakin? ja remmi sotkeentuu? ja tulee typeriä pakotteita koiralle siitä remmistä jne??? kuinka helposti sitä voikaan itse ryssiä sen koko homman ja koira ei todellakaan opi yhtään mitään, tai ainakaan oikeaa tapaa suorittaa ko este. joten oli todellakin mannaa sielulle kuulla moisia kommentteja Koutsilta. Kiitos siis positiivisesta palautteesta Mari! Eikä vain se, että itse ei moheltaisi ja munaisi koiran oppimista vaan myös koira (=Nemi) todellakin osaa pujotella ja siihen on auttanut nimenomaan tuo hihna-reeni ja ne toistot toistot ja toistot mitä aikanaan tehtiin paljon. Koirahan oli kauan hihnassa ennen kuin rupesi pujottelemaan vapaana. Tämähän nyt ei tarkoita sitä, että tässä ruvettaisiin ylpistymään, ei tottatosiaan, reeniä pitää tehdä jatkuvasti ja paljon. Mutta --- kuten sanottua kiva kun joskus onnistuukin ja silleesti Silmänisku

  • Tuosta hihna-vastustuksesta kun olin aikaa sitten päässyt, niin oli aika vastustaa uutta muoti-ilmiötä pujottelussa. Eli törkkäystä. Mitäkö siitäkään tulisi, jos minä menisin tökkimään koiran häiriöksi siihen pujotteluun? Ei yhtään mitään. Kuvitelkaa nyt tilannetta! Kieli ulkona Siitähän sitä on pyritty pois, että antaisin koiran itse tehdä enkä siinä söheltäisi. Niin kerta. Noh, ei auttanut reeneissä itkumarkkinoilla. Ei muuta kuin katsomaan miten pitää törkkiä, kuivareeniä ja sitten koiran kanssa...
    Koira istumaan niin, että olisi tulossa vinosti pujoon ja tekemään erilaisia törkkimisharjoituksia. Eri puolilta, siis riippuen mistä koira olisi tulossa ja siihen missä itse olisi radan kannalta loogista olla. Koiralle ei sanota pujottelu-käskyä vaan "tässä" (=haltuunottokäsky) ja näytetään oikiaa väliä, ollaan siis menossa peruuttamalla keppejä ja kun koira on saatu oikein pujoon niin sanotaan pujo -käsky ja käännytään nenä kohti menosuuntaa. Samalla siis tulee ohjaavakäsi ja vartaloapu jatkolle.
    Pari kertaa tuli itse sähellettyä, tai koira varasti palkalle kun ei jaksanut odottaa kun asettelin itseäni oikeaan kohtaan pujossa (mikä käsi on missäkin, kumma kun niitä on joskus nii-in monta agissa).
    Mutta muutoin! Se meni hyvin se reeni. Itse en ollut ollenkaan niin kömpelö kuin kuvittelin ja Nemi - se toimi kuin tanssi! Tuli hienosti tässätykseen ja kun käsky/ohjaus tuli niin jatkoi pujottelemalla esteen loppuun asti. Voi hurjaa!
    Pieni ääni sisälläni kyllä piipittää, että Merrin kanssa tämä ei onnistuisi. Koska se ei etene pujossa jos jään taka-alalle. Vaikka pakkoko sitä on jäädä sinne taakse? Mene ja tiedä. Mutta jotenkin tuntuisi että se todellakin häiriintyisi moisesta sörkkimisestä. Pitänee testata joskus

  • Sitten teimme kokonaisella pujolla vedätystä (taas palkka loppuun). Hypyn takaa. Eka kerta meni hyvin, mitä nyt rima taisi tippua. Mutta taisin jättää koiran liian lähelle hyppyä. Toisella kerralla meni huonosti, mutta tulipahan opittua, että ... olin liian kaukana pujosta ja en heti lähtenyt liikkeelle kun koirakin lähti joten sillä tuli kiirus mun perään kun liikkeeni oli töksähtelevää. Kolmannella kerralla kun olin lähempänä keppejä, lähdin heti kävelemään kun koira lähti (käskystä) ja katsoin koiraan koko ajan niin vedätyksessäkään ei ollut mitään ongelmaa. Tai oli; mä olin liian nössö, kuulemma Nauru

  • Teimme myös kulmia, puolikkailla kepeillä, niin että pujon lähellä oli a jonka alta meni putki. Nemillä oli veto pujotteluun ja sitä kautta palkalle joten se ei yrittänytkään sen kummemmin putkeen kuin aallekaan.


Hyvä Nemskulii!!! Cool

Ei kommentteja: