maanantai 6. huhtikuuta 2009

Su iltapäivä, toko


Ehdin käydä kääntymässä kotona ja muutaman tunnin oleskella, kunnes oli aika kaahailla taas Virpiniemeen. Tällä kertaa Merrin kanssa ja tokoilemaan. Tokoharkoissakin oli kivaa Hymy

Kotia saavuttuani oli kyllä reipas olo, molemmat koirat oli aktivoitu ja kummankin kanssa lenkkeilty Haukiputaan metsissä (koirat irti kerrallansa).

--tarkempia raapustuksia reenilöistä kenties paremman inspiraation iskiessä--

edit:

Harjoituksissa otettiin hyppynouto, joka meni hyvin. Luovutusta lukuunottamatta, mutta en alkanut siinä niuhottamaan. ts vaatimaan koiralta sellaista mitä se ei vielä osaa. Muutoin oikein priima suoritus.
--> edelleen työnalle luovutus ja kapulan pito sekä maltti sille että heitän kapulaa (=heitän kapulan, jonka haenkin itse).

Itsekseni otin kapulan kanssa sitä pitoa, ihan vain että kosketin hennosti kapulaa pari kertaa (käden tulo kohti kapulaa) kun koira piti sitä suussaan. Toisinaan otin koiralta kapulan ja palkkasin ja toisinaan kehuin ja annoin sen pudottaa kapulan kun heitin namin koiralle.

Paikallaolo otetiin kahdesti, vaiko kolmesti?. Ensin kolmen minuutin piilopaikallaolo, joka aloitettiin luoksepäästäväisyydellä, joka tällä kertaa jopa meni hyvin! Piiloilu meni muuten hyvin, mutta Merrin pää kuulemma kääntyili (mikä mun tavoitteisiin yms nähden ei tod ole paha juttu!). Merri pysyy nykyään (*kop kop kop*) maassa kun tulen vierelle/takaisin - teen siis niin, että palkkaan sen ensin maahan kun olen tullut sen eteen. Sitten siirryn sen vierelle ja palkkaan uudestaan maahan. Ja sitten vapautan koiran.
Lopputunnista otettiin paikallaolo uusiksi, tosin en nyt muista otettiinko makuupaikallaoloa enää? Ainakin istuva tehtiin, jossa en piiloillut ja kävin palkkailemassa koiran pariin otteeseen kesken harjoituksen. Tässä ei ollut minkäänlaatuista ongelmaa.

Lisäksi teimme kaukoja. Ensin maahan-seiso, naksuttelin tätä. Naksuttimen kun kaivoi esille niin Merrihän rupesi esiintymään kaikenmaailman tempuillaan, mutta toki palkkailin vain oikeista suorituksista -enkä hötkyilevistä. Ihan nopeesti koira tekee vaihdokset.
Sitten vaikeampi eli istumisesta seisomaan. Mikä ei olisi vaikea jos etujalat saisivat liikkua. Pistettiin lautapino koiran eteen, josta se selvästi häiriintyi. Pitää yrittää vastaavanlaista kotosalla rauhassa, josko se sitten onnistuisi. Tuossakin koira ensin alkoi liikuttamaan takapäätään mutta sitten epäröi ja jätti homman kesken. Istu-seiso toimi niin ettei etujalat liikkunut jos avitin koiraa pitämällä kättä sen mahan alla, mutta tuo ei ehkä ole kätevin tapa edetä kun pitäisi nopeasti päästä "kädestä eroon"

Lopuksi otimme kaksi riviluoksetuloa. Eli koirat istumaan riviin (paikallaolon tyyliin) ja vuorotellen kutsu luokse. Kouluttaja sanoi jokaiselle erikseen milloin sai kutsua. Eli että koirat eivät lähde toisten kutsuessa / liikkuessa. Hyvin Merri kesti, katsoi vain mua ja odotti käskyä Hymy (vaikka joillakin käskynä oli muutakin kuin perus "tänne")

Ei kommentteja: