maanantai 6. huhtikuuta 2009

Rautio 04.04.09


Katselin kauan aikaa sitten Merrille sopivaa näyttelyä heti miten sen 8v synttärin jälkeiselle ajalle, pitihän sitä päästä testaamaan, että millaista sitä on olla vetskuluokassa Silmänisku Huhtikuun ekalle viikonlopulle oli paljon ryhmiksiä tyrkyllä, mutta Rautio oli lähimpänä meitä - joten sinne siis.

Merri oli esiintynyt tämän tuomarin eli Teuvo Kankaan kehässä n. 5 vuotta aiemmin. Ja väistänyt sen mittakeppiä. Sama toistui tälläkin kertaa - olimme kyllä varautuneet tähän ja tiesimme miten Merrin kanssa kuuluu kehässä olla (eli pitää sitä varmaotteisesti paikoillaan kun tuomari tulee kohti eikä antaa sille tilaisuutta väistää / päästä pakoon tilanteesta). Mutta kun tuomari sanoo "Anna sen olla vapaasti" niin mitä muutakaan siinä voi, kun päästää koirasta irti, josta seurasi se että Merri pakitti niin kauas kuin mahdollista pahasta sedästä ja urrasi vielä vähän päälle "että tänne et tule ja et kyllä kattele mun hampaita".

Ensin kehässä oli kuitenkin Nemi (valioluokka). Nemikään ei kauhiasti ollut ihastunut siihen mittakeppiin. Aluksi tuomari kuitenkin katsoi koiran hampaat, Nemi oli vähän plösönä eli nojaili minuun, mutta ei väistänyt eikä mitään senkaltaista. Kun tuomari tuli mittakepin kanssa (kuitenkin vaikka ensin sanoi ettei mittaisi, sama homma oli siis Merrinkin ollessa kehässä - tuomari ei tuntunut osaavan päättää, että mitatakko koiria vai ei), olin varalta koiran tukena, joten siitä ei tullut mitään ohjelmanumeroa. (enkä tiedä olisiko Nemin kanssa tullutkaan)

Nemi VAL ERI1 PN1 ROP
Merri VET EH1

Muita merkillisiä seikkoja tässä näyttelyssä oli mm se että tuomari totesi Nemin selkäkarvoista, että pohjavilla uupuu mutta antoi sille silti erin. Ja että kun menin hakemaan Nemin rop-ruusuketta niin tuomari kysyi "oliko tuo sen eka" johon minä: "??" tuomari: "eka serti" minä:"tämä on jo valio.."

Tässäpä vielä piristykseksi Hanna Keskitalon ottamia kuvia näyttelystä. Kiitoksia kuvista! Hymy


Nemi ROP


Merri ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa







Likkojen arvostelut:

Nemi: "Keskikokoa kookkaampi. Mittasuhteiltaan oikeanlainen. Hyvä pää & korvat. Hyvä runko. Hyvät eturaajat. Takaraajat hieman ulkokierteiset. Oikea laatuinen peitinkarva, pohjavilla puuttuu. Hyvä häntä. Normaali luonne & liike."

Merri: "Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Oikeapiirteinen pää. Hyvät korvat. Hyvä runko & eturaajat. Takaosissa hieman ulkokierteisyyttä. Oikea turkinlaatu. Hyvä häntä. Hieman varautunut luonne, joka vaikuttaa palkintosijaan".

Ei kommentteja: