lauantai 4. elokuuta 2007

Agia to 2.8. Sammalojalla



Ajattelin, ettei  tarvi ajella Haukkikselle asti niin treenataanpa Sammalojalla (kun Merrin ryhmän kouluttaja ei päässyt vetämään treenejä) ja samalla tietysti itsekkäästi ajattelin, että voin treenata Neminkin.. Noh, nämä toki tuli tehtyä. Mutta myös raahattua kaksistaan Pirkon kanssa esteet kentälle ja takaisin.. mutta tehtiin me toki muutakin, eli harkattiin tehokkaasti. Torstai-ilta kuluikin sitten kentällä (meniköhän meillä pari kolme tuntia yhteensä.. ?) agiliitelyn merkeissä.



Harjoitus pohjautuu edellisviikkoiseen Merrin ryhmän treeniin. Tämä oli siis treenin aloitus, tosin tuon pitkulaputken tilalla oli keinu. Halusin siis kokeilla tuota ohjausta niin, että keinun tilalla on joku este joka vetää Merriä hieman paremmin puoleensa. Tuo punainen pläntti kuvassa tarkoittaa sitä, että sutturoin noilla main itse koko harkan ajan - olipa Merri missä tahansa. Ajatuksena oli siis päästä itse mahdollisimman vähällä liikkumisella, ja saada koira esteelle nro 4 niin että este nro 2 jää minun ja koiran väliin. Eli koira irtoamaan sinne.. 
Muutamia kertoja piti treeni tehdä, että sain koiran menemään (sylikäännöllä) hypyt 2 ja 3. Putkeen se irtosikin jo aika hyvin.




Nemille harjoitus näytti tältä. Eli olin 2 esteen kohdalla naama koiraan päin ottamassa koiraa vastaan. Siitä peruutus ja haltuunotto käsky ennen kuin koira hyppäsi 2-hypyn, hyppykäsky ja vippaus 3-hypylle sekä käsky putkeen. Kun kolme ekaa estettä sujui, niin putkeen Nemi irtosi kyllä jo ihan hyvin.



Tämä harkka oli myös Nemille. Taas olin 2 esteen kohdalla koiran lähtiessä liikkeelle. Katse koiraan ja käskytystä, oma liikkuminen kohti putkea - ja kun koira putkessa niin persjättö ja käskytys hypylle ja putkeen. Jos yhtään ennakoin ja en liikkunut putken suuta kohden (sitä josta piti mennä sisään), niin vedin liikkumisellani Neminkin mukanani.

Lisäksi Nemi harjoitteli yksittäisinä pujottelua ja rengasta, jotka molemmat sujuivat hyvin.



Merrille tein tällaista paikallapysymis (koira palautetaan aina takaisin paikalleen jos se varastaa lähdössä) & pujo/putki -treeniä. Menin itse putken puoleen väliin ja sieltä lähtö liikkeelle. Putken ja pujon kohdalla piti tehdä ohjaus-mutka, sillä Merri ei osaa itse hahmottaa ja hakea tuosta vielä pujoa itsenäisesti.

Lisäksi harjoittelin Merrin kanssa putkiin syöttöjä (molemmat putket), pallo palkkana.

Ei kommentteja: