maanantai 13. elokuuta 2007

Epikset elokuussa



Käväisin keskiviikkoiltana koirien kanssa Okk:n epävirallisissa agikisoissa, jotka tuomaroi Jukka Yliruokanen.
Kisasin molempien koirien kanssa mölliradan ja Merrin kanssa sitten vielä kilpailevien radan (joka menikin täysin penkin alle, Merri mm lähti kesken pujon pois (otin uusiksi) ja teki lentokeinun (otin senkin uusiksi) ...

Möllirata yllätti, siinä oli pujottelu. Nii-in. Säännöissä sanotaan seuraavalla tavalla: "mölliradalla ei kontakteja eikä rengasta" eli ei mitään lupausta siitä, että pujottelua ei olisi. Mietin loppuun asti, että jättäisinkö pujon Nemin kanssa väliin, mutta koska seuraavalle esteelle vienti olisi ollut turhan pitkä - ja homma olisi mennyt omituiseksi tuosta syystä, niin päätin kuitenkin ohjata koiran pujotteluun. Ohjaus meni huonosti, tuota pitäisi harjoitella kovasti, että saisin koiran sujuvasti pujoon sisään, ilman houkutteluja ja ylimääräisiä kaarroksia (siis koira kaartelee, en minä).

Mutta palataanpa hetkeksi Merriin. Sen kanssa möllirata sujui hyvin, virheittä. Ihanneaika alittui hieman yli 25 sekuntia. Lopussa oli loppusuora, ja palkka odotti, mutta ei Merri hirmu hyvin irronnut, kun ei tiennyt että palkka odottaa..

Ai niin, ja mölliradalle mentäessä Merri pysyi hieman paremmin lähdössä kuin kilp.radalle, jossa mun piti käskyttää sitä useaan kertaan pysymään lähdössä. Pysyi kyllä sitten jollain lailla, mutta parempikin pysyminen olisi voinut olla.

Nemin kanssa lähtö oli hyvä, siis siinä mielessä, että se pysyi lähdössä - todella ihanasti. Silittelin sitä hetken kaulasta, kun se istui siinä, ja sitten siirryin odottamaan 2 -hypyn kohdalle. Kuvittelin tekeväni hyvän lähdön, mutta kissan viikset. Sillä, Nemi kyllä pysyi hyvin lähdössä, mutta sen katse olikin kiinnitettynä putkeen, joka odotti kutsuvana suoraan kahden ekan hypyn jälkeen. Mikäs siinä, jos sinne olisi pitänyt mennä... mutta kun ei pitänyt. Koira kyllä kääntyi putken suulla pois, kun käskin, mutta sen verta kerkesi sinne kurkkaamaan, että siitä tuli hyl (mikä mölleissä tarkoitti 10vp).
Käännös oikeaan putkeen, ja sieltä sitten se pujottelu. Mutta pujoon meno ei ollut sujuva, joten kiellosta 5vp. Pujottelu meni kyllä hyvin, jahka koira malttoi mennä sisään ja alkaa työskentelemään. Sitten meni kotvan aikaa tosi hyvin, mutta yhden putken jäljiltä olin sen verta myöhässä ohjauksessa (ja itsekin), että sain koiran kyllä hyppäämään suoraan edessä olleen hypyn, mutta en kääntöhyppyä, joten siitä taas kielto (5vp). Sitten oli vain loppusuora, jonne Nemi irtosi u p e a s t i.
Tulos 20vp ajan alittuessa noin 17 sekunnilla.

Loppuun vielä Eskelisen Sarin ottamia kuvia epiksistä,


Nemi.


Nemi.


Merri


Merri


Merri.


Ei kommentteja: