torstai 2. elokuuta 2007

Metallinouto


Sain vihdoinkin aikaiseksi metallisen noutokapulan hankinnan, eli löysin yhdestä Pori KV:n ostoskojuista yhden metallisen noutokapulan (eipä tarvinnut miettiä minkä kokoisen ostaa, kun myynnissä oli vain yksi - ehkä hieman pieni lapinkoiralle, mutta kyllä se harjoitteluun soveltuu). Ei sillä, että ikinä oltaisiin niin pitkällä tokossa, että metallisia noutokapuloita tarvittaisiin  Mutta ainahan sitäkin voi harjoitella...

Eipä siinä sinällään ollut mitään ongelmaa, kun sitä koirille näytin. Nemi ei noutoa vielä osaa muutenkaan.. ja Merri otti kapulan ihan hyvin suuhunsa - palkkion toivossa


Merrin kanssa olen treenannut muutaman kerran avo-versiota liikkeestä maahanmenossa. Seisomisessa en sitä tohdi tehdä, kun se seisominen ei ole niin varmalla pohjalla vielä. Toisaalta taas, kun Merri arpoo oikean liikkeen niin kyllä se ihan hyvin siinä paikallaankin pysyy. Myös luoksetuloa pysähdyksellä on hieman treenattu, tai sitä pysähdystä lähinnä. Tuossa taas oma tekniikan hiominen on vielä hieman hakusessa.

Niin ja tänäaamuna tehtiin 2+2min paikallaolo ennen ruokailua. Eli hieman ennen kuin ensimmäinen 2minuuttinen tuli täyteen niin koirat tulkitsivat mun venyttelyn luvaksi lähtä kupille.. joten komensin ne takaisin paikalleen ja aloitin kellon tutkailun alusta.. Sitten hieman yli 2 minuutin jälkeen päästin ne syömään. Tuossa asento oli istuminen.
Näillä keittiötreeneillä olen varmaan saanut Nemille iskostettua kohtuu hyvän paikallaolon - ainakin agitreenien lähtöön.


Ei kommentteja: